Συμφωνία λιμενεργατών της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ για υπογραφή σύμβασης

Freighters and cargo containers sit idle at the Port of Los Angeles as a back-log of over 30 container ships sit anchored outside the Port in Los Angeles

Μια συνέλευση σωματείου που εκπροσωπεί λιμενεργάτες από τα λιμάνια της Δυτικής Ακτής ψήφισε να συστήσει στα μέλη της μια συμφωνία για σύμβαση εργασίας που επιτεύχθηκε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στο εμπόριο δια του Ειρηνικού, δήλωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Η Διεθνής Ένωση Λιμενεργατών και Αποθηκάριων (International Longshore and Warehouse Union) κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία πέντε ετών με τον Ναυτιλιακή Ένωση Ειρηνικού (Pacific Maritime Association), που εκπροσωπεί μια ομάδα φορτωτών, στις 20 Φεβρουαρίου με τη βοήθεια ενός ομοσπονδιακού διαμεσολαβητή και την παρέμβαση του Αμερικανού Υπουργού Εργασίας Thomas Perez.

“Με την ψήφο τους να συστήνει την κύρωση της σύμβασης μεταξύ φορτωτών και λιμενεργατών στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής, οι ηγέτες της Διεθνής Ένωσης Λιμενεργατών και Αποθηκάριων έχουν ήδη κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας”, δήλωσε ο Perez.την Παρασκευή.

Η συμφωνία μένει να επικυρωθεί από τη βάση του σωματείου.

Κατά τη διάρκεια εννέα μηνών συνομιλιών μεταξύ των λιμενεργατών και των φορτωτών, προέκυψαν εντάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της εμπορευματικής κίνησης στα λιμάνια.

Από αυτή την εβδομάδα, έρχεσαι σταδιακά η αποσυμφόρηση του φορτίου. Οι λιμενικοί υπάλληλοι θεωρούν ότι θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να επιστρέψει η εμπορευματική κίνηση στο κανονικό.

Διαβάστε ακόμα