Σούπερ γιοτ του μίστερ Amazon: Ακυρώνεται η απόφαση για αποσυναρμολόγηση της ιστορικής γέφυρας του Ρότερνταμ

Η ιστορική γέφυρα του Ρότερνταμ η οποία έπρεπε να αποσυναρμολογηθεί για να μπορέσει να περάσει το νέο σούπερ γιοτ του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, τελικά θα μείνει ως έχει, τουλάχιστον προς το παρόν…

Η Oceanco, η εταιρεία που κατασκευάζει το μεγαλύτερο ιστιοφόρο γιοτ στον κόσμο για λογαριασμό του μιστερ Amazon, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Ρότερνταμ ότι δεν θα ζητήσει την αποσυναρμολόγηση της γέφυρας De Hef.

Ο Vincent Karremans, αντιδήμαρχος δημοσίων έργων, είπε ότι η Oceanco προς το παρόν δεν θα ζητήσει άδεια για την αποσυναρμολόγηση της ιστορικής γέφυρας.

Εάν η εταιρεία με έδρα το Alblasserdam, της Ολλανδίας αλλάξει γνώμη, θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει επιτυχώς μια νέα διαδικασία αδειοδότησης, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες, δήλωσε στο Bloomberg εκπρόσωπος του Karremans.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν η εταιρεία απέσυρε τα σχέδια της για την κατασκευή του σούπερ γιοτ μήκους 127,1 μέτρων, με την κωδική ονομασία Y721, ή αναζητά άλλον τρόπο που θα το μεταφέρει στη θάλασσα.

Η Oceanco αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Amazon δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Οι New York Times ανέφεραν νωρίτερα την απόφαση της κατασκευάστριας εταιρείας να μην υποβάλει αίτηση για άδεια αποσυναρμολόγησης της γέφυρας.

Η 95 χρόνων γέφυρα De Hef θεωρείται σύμβολο της βιομηχανικής κληρονομιάς του Ρότερνταμ, και όταν έγινε γνωστό ότι θα αποσυναρμολογήσει προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους ντόπιους κατοίκους.

Ο 58χρονος Μπέζος, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 139,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος που έχει προκληθεί από τα ψηλά ιστία του Y721. Η τεράστια έκταση των πανιών του γιοτ θα καταστήσει επισφαλή την προσγείωση ελικοπτέρου άτι σκάφος, έτσι ο Μπέζος θα επιστρατεύσει ένα ακόμη υποστηρικτικό γιοτ, στο οποίο θα υπάρχει ελικοδρόμιο και το οποίο θα ακολουθεί το Y721!

Οι ντόπιοι σχεδίαζαν να πετάξουν κλούβια αυγά στο σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος!

Ο Τζεφ Μπέζος, έχει έρθει αντιμέτωπος με σφοδρή κριτική αν η ιστορική γέφυρα του Ρότερνταμ αποσυναρμολογηθεί για να περάσει το megayacht του.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπέζος επρόκειτο να πληρώσει για αυτή την επιχείρηση.

Ένας ντόπιος κάτοικος ονόματι Pablo Strörmann είχε διοργανώσει μια συγκέντρωση στο Facebook για να πετάξει αυγά στο σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος. Το event είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου.

Στην περιγραφή του γεγονότος, καλούσε τους κατοίκους του Ρότερνταμ να πάρουν ένα κουτί γεμάτο κλούβια αυγά και να τα πετάξουν στο σούπερ γιοτ όταν αυτό πλέει μέσω του Hef στο Ρότερνταμ.

Περισσότεροι από 12.800 άνθρωποι είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Το σούπερ γιοτ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι επίσης το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος στον κόσμο. Ωστόσο, για να φτάσει το ιδιωτικό του σκάφος στην ανοικτή θάλασσα θα πρέπει να πλοηγηθεί έξω από τα στενά.

Στη θαλάσσια διαδρομή για να βγει στην ανοικτή θάλασσα υπάρχει η γέφυρα Koningshavenbrug που είναι γνωστή ως De Hef.

Η γέφυρα Koningshaven χτίστηκε το 1878 και το 1940 βομβαρδίστηκε από τους Ναζί. Ωστόσο, ξαναχτίστηκε αργότερα.

Διαβάστε ακόμα