“Στα ατυχήματα στη θάλασσα, τα δευτερόλεπτα μετράνε”

diasosi_nautikou_meta_apo_atixima

Το ιπτάμενο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ μετέφερε εγκαίρως έναν 27χρονο άντρα από ξένο πλοίο ανεφοδιασμού που έπλεε 5 μίλια ανοικτά της Louisiana, την Πέμπτη, και μόλις είχε χάσει το πόδι του σε ένα ατύχημα.

Ο καπετάνιος του πλοίου Miss Aubrey Ann, ήρθε σε επαφή με τους υπέυθυνους βάρδυας του Λιμενικού στον Τομέα Houston ­Galveston, περίπου στις 16:00, αναφέροντας ότι ένα μέλος του πληρώματος είχε κομμένο πόδι του μετά από ατύχημα στο πλοίο.

Ένα ελικόπτερο MH­65 Dolphin πραγματοποίησε την αερομεταφορά του ανθρώπου στο Lake Charles Memorial Hospital, οπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Καμία παραπάνω πληροφορία δεν δόθηκε σχετικά με την κατάσταση του ανθρώπου ή το ατύχημα.

“Διασώσεις όπως αυτό είναι το ψωμοτύρι των επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, και αυτή η περίπτωση είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα μιας συντονισμένης αντίδρασης μας», δήλωσε ο αξιωματικός υπηρεσίας Spencer Roach. «Η έγκαιρη και άμεση κλήση στο Λιμενικό Σώμα, όταν συνέβη το ατύχημα ήταν κρίσιμη για τη διάσωση της ζωής αυτού του ανθρώπου. Όταν ασχολούμαστε με σοβαρά τραύματα στη θάλασσα, τα δευτερόλεπτα μετράνε.”

Το πλοίο Μις Aubrey Ann ανήκει στην Louisiana Marine Operators.

Διαβάστε ακόμα