Σταματά η αναζήτηση επιζώντων του SEACOR Power

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανέστειλε την αναζήτησή της για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου υποστήριξης, SEACOR Power lift, 8 μίλια νότια του Port Fourchon.

Οκτώ  από τα 19 μέλη του πληρώματος εξακολουθούν να αγνοούνται από τη στιγμή του ατυχήματος.

Ακτοπλοϊκά σκάφη, πληρώματα άλλων πλοίων και εθελοντές έψαξαν για περίπου 175 ώρες, καλύπτοντας πάνω από 9.200 τετραγωνικά ναυτικά μίλια χωρίς αποτέλεσμα έτσι η αναζήτηση σταμάτησε χθες το απόγευμα.

«Εκφράζουμε την εκτίμηση μας σε όλους όσους προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν κατά την προσπάθεια αναζήτησης. Η παύση μιας αναζήτησης είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ακτοφυλακή », δήλωσε ο καπετάνιος Will Watson, διοικητής του τομέα της ακτοφυλακής της Νέας Ορλεάνης.

«Τα πληρώματά μας έψαχναν συνεχώς τις τελευταίες έξι ημέρες με την ελπίδα να φέρουν τα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα και ειλικρινέστερα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους τους – για αυτήν την τρομερή τραγωδία. Γνωρίζω ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για όλους εσάς και για ολόκληρη τη θαλάσσια κοινότητα. ”

Το πλοίο υποστήριξης SEACOR Power lift, το οποίο χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση εξέδρων άντλησης πετρελαίου, ανετράπη γύρω στις 4.30 το απόγευμα τοπική ώρα στις 13 Απριλίου εν μέσω θαλασσοταραχής στον Κόλπο του Μεξικού.

Διαβάστε ακόμα