Στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΠΕΝ[pics]

aen_ionion_nison

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς επισκέφτηκαν την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Capt. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Capt. Aντώνιος Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΠΕΠΕΝ συναντήθηκαν με το Διοικητή της ΑΕΝ Πλοίαρχο Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ Βασιλόπουλο Ιωάννη , το Διευθυντή της Σχολής Ρασσιά Διονύσιο, Πλοίαρχο Α’ Ε.Ν και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ακολούθησε ενημέρωση των σπουδαστών σε διάφορα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους σπουδαστές όπως το θέμα της έλλειψης σίτισης στις σχολές από το 2011, δυνατότητας φοιτητικού πάσου , δυνατότητας παρακολούθησης μεταπτυχιακού από τους απόφοιτούς των ΑΕΝ, προμήθεια σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού και προσομοιωτών, εξασφάλιση θέσεων για τα εκπαιδευτικά ταξίδια και ιδιαίτερα για τα κορίτσια που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

O πρόεδρος των σπουδαστών κ. Παν. Θωμάς τόνισε ότι το δικαίωμα του φοιτητικού πάσου , δωρεάν σίτισης και παρακολούθησης μεταπτυχιακού το έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ απεναντίας δεν το έχουν οι σπουδαστές των ναυτικών σχολών και έτσι δεν τίθενται σε ισότιμη βάση.

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ ενημέρωσε τους σπουδαστές ότι μετά από επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Ναυτιλίας, προβλέπεται ότι με την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους (Οκτώβριος 2015) θα λυθεί το πρόβλημά της σίτισης και του φοιτητικού πάσου για τους σπουδαστές των Ακαδημιών.

Επιπλέον μετά από παρέμβαση την ίδια μέρα του Προέδρου της ΠΕΠΕΝ κ. Βλάχου με το Υπουργείο Ναυτιλίας επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες έτσι ώστε να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα η σύμβαση μεταξύ αναδόχου (TRANSAS) και Υπουργείου ναυτιλία για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού (προσομοιωτών γεφύρας και GMDSS ) στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων.

Οι σπουδαστές φάνηκε ότι είχαν διάθεση για ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα.

aen_ionion_nison_

aen

aen_ionion__nisosn

aen_

Διαβάστε ακόμα