Στο διαλυτήριο το πλοίο «Θεόφιλος»

Στα διαλυτήρια του Αλή Αγά στην Τουρκία θα βρεθεί το πλοίο «Θεόφιλος» που πέρασε στην ιστορία και για τις συχνές του προσκρούσεις στα λιμάνια όπου προσέγγιζε.

Το ιστορικό πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) ρυμουλκήθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος απ’ όπου μετά τις απαραίτητες εργασίες στεγανοποίησης θα οδηγηθεί στο Αλή Αγά.

Το «Θεόφιλος» πέρασε στην ιστορία και για τις συχνές του προσκρούσεις στα λιμάνια όπου προσέγγιζε, γεγονός που προκάλεσε το ανέκδοτο «της ΝΕΛ που είναι η καλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στο Αιγαίο γιατί κάνει στα καράβια της crash test»!

Μετά την κατάρρευση της ΝΕΛ, το πλοίο πέρασε στην ΑΝΕΝ (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου ΑΕ) έναντι 380.000 ευρώ. Στη συνέχεια «σήκωσε» σημαία Τόνγκο γεγονός που σήμανε την προοπτική της διάλυσής του.

Ανάλογο μέλλον επιφυλάσσεται το αμέσως επόμενο διάστημα και για ένα ακόμα πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα της εταιρείας, το «Μυτιλήνη».

Με τη διάλυση των πλοίων «Θεόφιλος» και «Μυτιλήνη» γράφεται ο επίλογος μιας μακράς πορείας των δύο καραβιών στις θάλασσες του Αιγαίου και μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας χιλιάδες αναμνήσεις αρκετών γενεών, που μεγάλωσαν μαζί τους.

 

Διαβάστε ακόμα