Στο διεθνές «Θερινό Σχολείο» o Πρόεδρος του ΟΛΗ, Ιωάννης Μπρας

ioannis_mpras_sto_therini_sxoleio_

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. κ. Ιωάννης Μπρας, συμμετείχε, την εβδομάδα που πέρασε (01-05/09), ως εισηγητής στο διεθνές «Θερινό Σχολείο», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το φετινό θερινό σχολείο, που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο, είχε αντικείμενο τον Θαλάσσιο Τουρισμό και την Ανάπτυξη Νησιωτικών Προορισμών 2014 με ειδικότερο θέμα: «Ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο. Εμπειρίες από τις νέες προκλήσεις στην ανάπτυξη και διαχείριση προορισμών κρουαζιέρας.»

Στο «σχολείο» στο οποίο μετείχαν εισηγητές από την διεθνή και ελληνική ερευνητική, ακαδημαϊκή, λιμενική και τουριστική βιομηχανία πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και συζητήσεις «στρογγυλής τράπεζας» για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Παράλληλα, με τις εργασίες του θερινού σχολείου, ο κ. Μπρας, ως Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμένος Ελλάδος, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Σε αυτή την συνάντηση γνωριμίας με τη νέα δημοτική αρχή της Ρόδου δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας του ΟΛΗ με το Δήμο Ρόδου στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής των δύο φορέων για την τουρισμό και την κρουαζιέρα.

Την συζήτηση των δύο ανδρών απασχόλησαν οι προοπτικές της βιομηχανίας κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο, η περαιτέρω ώθηση που μπορεί να φέρει στον ελληνικό τουρισμό, και ειδικότερα σε Κρήτη και Ρόδο, η επικείμενη αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίων καθώς και η μεγάλη σημασία που έχει η ανάπτυξη και λειτουργία σύγχρονων μαρίνων στην ευρύτερη περιοχή του ΝΑ Αιγαίου και της Κρήτης.

Επίσης, διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο φορέων την κατάθεση προτάσεων κοινού ενδιαφέροντος στα πλαίσια ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Διαβάστε ακόμα