Στον Εισαγγελέα επτά λαθροδιακινητές του «Baris»

baris_

Στην Ιεράπετρα βρίσκονται εκπρόσωποι του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προκειμένου να εποπτεύσουν την διαδικασία ελευθέρωσης των λαθρομεταναστών που κατάγονται από τη Συρία.

Ισως και σήμερα θα αναχωρήσουν από την Ιεράπετρα για τις χώρες που επιθυμούν 350 Σύροι και 20 Παλαιστίνιοι, από τους λαθρομετανάστες που ενώ κατευθύνονταν προς την Ιταλία, βρέθηκαν στην Κρήτη, λόγω βλάβης στο πλοίο που τους μετέφερε. Μετά τη μακρά διαδικασία διάσωσης των 595 λαθρομεταναστών, χθες, ως σήμερα φιλοξενούνται προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ της Ιεράπετρας. Στο χώρο βρίσκεται αστυνομία, λιμενικό, περισσότερα από 70 άτομα του Ερυθρού Σταυρού, Κλιμάκιο από το υπουργείο υγείας, αλλά και συνεργεία του δήμου που διατηρούν καθαρό το χώρο.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται τα 7 μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στο φορτηγό πλοίο «Baris».

Οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος τους συνέλαβαν προχθές, όταν ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του πλοίου έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Οι 7 άνδρες έχουν ηλικία από 30 έως 50 ετών ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η δικογραφία με την οποία παραπέμπονται στον εισαγγελέα περιλαμβάνει κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο και παράνομη μεταφορά με σκοπό το κέρδος.

Και οι 7 δήλωσαν ότι κατάγονται από την Συρία ενώ οι δύο που είχαν κατηγορηθεί ως διακινητές δεν ισχύει καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα