Στροφή της Brittany Ferries προς το φυσικό αέριο

strofi_tis_brittany_ferries_pros_to_fusiko_aerio_

Ο διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός Bureau Veritas είναι στην διαδικασία κατάταξης ενός κινούμενου με αέριο και νεότευκτου μεγάλου οχηματαγωγού πλοίου RoRo, της εταιρείας Brittany Ferries.

Ταυτόχρονα, επιβλέπει τη μετατροπή τριών υπαρχόντων οχηματαγωγών πλοίων ro-pax της ίδια εταιρείας, έτσι ώστε να κινούνται με LNG.

Ένα νέο κινούμενο με LNG πλοίο είναι σε διαδικασία κατασκευής στο STX France. Το πλοίο 24.5 knot θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινούμενα με LNG ro-paxes μέχρι στιγμής, με χωρητικότητα 2.475 επιβατών και 800 αυτοκινήτων. Το πλοίο θα είναι προηγμένης τεχνολογίας, που θα επιτρέπει μεγαλύτερη χωρητικότητα και διάρκεια μεταξύ των διαδικασιών ανεφοδιασμού.

Τρία υπάρχοντα οχηματαγωγά της Brittany Ferries θα μετατραπούν στο μέλλον σε πλοία κινούμενα με αέριο υπό την εποπτεία της Bureau Veritas.

Μια σημαντική έκθεση ανάλυσης κινδύνων, που διεξάγεται από την Bureau Veritas μαζί με την Tecnitas, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας απόφασης της Brittany Ferries να μετατρέψει από μέρος του στόλου της σε κινούμενο με φυσικό αέριο.

Ο Jean Jacques Juenet, διευθυντής του τομέα επιβατηγών πλοίων της Bureau Veritas, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που εμπλεκόμαστε ολικά σε αυτό το μεγάλο έργο, όχι μόνο διενεργώντας την έκθεση ανάλυσης κινδύνων που απαιτείται για τα πλοία, αλλά επίσης μελετώντας μαζί με την Brittany Ferries και τα συνεργαζόμενα λιμάνια τα ζητήματα οικονομικού περιεχομένου και ανεφοδιασμού. Με μια σαφή εικόνα για τα οικονομικά και τα θέματα ασφάλειας και βεβαιότητα για τα θέματα τροφοδοσίας καυσίμου, η Brittany Ferries ήταν σε θέση να λάβει την κρίσιμη απόφαση να προσαρμοστεί στους νέους κανόνες, κάνοντας μια πλήρη μετάβαση προς πλοία κινούμενα με φυσικό αέριο”.

Διαβάστε ακόμα