Συγκλονιστικό βίντεο του φορτηγού «Luna» που κόπηκε στα δύο! [video]

luno

Ήταν πρωί της Τετάρτης 05 Φεβρουαρίου,όπου η δραματική στιγμή που το φορτηγό πλοίο «Luna» κόβεται στα δυο, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής, καταγράφεται σε ένα συγκλονιστικό βίντεο από έναν κάτοικο της περιοχής.

Το ισπανικό πλοίο μεταφοράς λιπασμάτων Luno χτύπησε σ’ ένα θαλάσσιο ανάχωμα νοτιο-δυτικά του λιμανιού της γαλλικής πόλης Bayonne και έσπασε στα δύο, ενώ μια μικρή ποσότητα καυσίμων διέρρευσε στην θάλασσα.

Στην περιοχή, ανάμεσα στα σύνορα Ισπανίας-Γαλλίας, επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι που έφταναν μέχρι και τα 110 χλμ/ώρα, τα οποία προκαλούσαν πελώρια κύματα. Αυτά σε συνδυασμό με μια βλάβη στην μηχανή του πλοίου, προκάλεσαν αρχικά την απώλεια του ελέγχου του πλοίου και έπειτα το οδήγησαν στα βράχια και στη βύθιση του.

Δύο ελικόπτερα πρόλαβαν να διασώσουν με ασφάλεια τα 12 μέλη του πληρώματος, πριν την διάλυση του πλοίου ασφάλεια. “Το πλοίο εκκενώθηκε απ’ όλους. Φαίνονται να είναι σώοι και αβλαβείς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικούς ελέγχους”, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Anglet που βρίσκεται κοντά στο τόπο του συμβάντος.

Η κυβέρνηση καθησύχασε ότι οι αρχικοί φόβοι ότι το πλοίο ήταν φορτωμένο με λιπάσματα αποδείχτηκαν αβάσιμοι. Το μόνο που ισχύει, είναι ότι διέρρευσαν 120-160 κυβικά μέτρα καυσίμου που υπήρχαν στις δεξαμενές του πλοίου.

Διαβάστε ακόμα