Σύγκρουση αλιευτικού με ιαπωνικό πολεμικό πλοίο

sugkrousi_alieutikou-me-iapwniko_polemiko_ploio_nautilia_

Ένα ιαπωνικό πλοίο Αυτοάμυνας του πολεμικού ναυτικού και ένα μικρό αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκαν ανοικτά των ακτών της Χιροσίμα στη δυτική Ιαπωνία, αφήνοντας δύο από το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας την Τετάρτη.

Το αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ανατράπηκε μετά τη σύγκρουση με το πλοίο “Osumi” γύρω στις οκτώ (23:00 GMT). Η αιτία της σύγκρουσης είναι ακόμη υπό εξέταση, σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή.

«Το ατύχημα αυτό είναι πολύ λυπηρό», είπε ο υπουργός Άμυνας Itsunori Onodera σε ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων μετά το ατύχημα, υποσχόμενος πλήρη συνεργασία και βοήθεια στην έρευνα των αιτιών.

Το ατύχημα έρχεται καθώς ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ενισχύει τις στρατιωτικές δαπάνες για να αντιμετωπίσουν μια πιο αναβαθμισμένη στρατιωτικά Κίνα, με τα πλοία από τις δύο χώρες να“ παίζουν κρυφτούλι” γύρω από ένα σύμπλέγμα νησίδιων της Ανατολικής Θάλασσας της Κίνας, που διεκδικούνται και από τις δυο χώρες.

Η Ιαπωνία αποκαλεί τα νησιά Σενκάκου και η Κίνα τα αποκαλεί η Diaoyu.

Το ατύχημα συνέβη στον κόλπο Seto Inland στα ανατολικά της Atatajima, ένα μικρό νησί στα ανοικτά των ακτών της πόλης Χιροσίμα, δήλωσε το Λιμενικό Σώμα, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους έχουν πλήρη συνείδηση και η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμα