Σύγκρουση πλοίων στις Φιλιππίνες

sugrousi_ploiwn_stis_filippines_nautilia_

Το Κέντρο Δράσης του Λιμενικού της Manila έλαβε αναφορά ότι ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε σακούλες λιπασμάτων βυθίστηκε στο Στενό του Iloilo, γύρω στις 6 π.μ. την Κυριακή 19 του Γενάρη.

Σύμφωνα με την αναφορά, το MV Sportivo -ένα φορτηγό πλοίο μεικτού βάρους 663 τόνων που ανήκει στην Seen Sam Shipping- με το που έσυρε την άγκυρα του συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο, το MV Jehan.

Το σκάφος που μπάρκαρε από το Cebu με 29 μέλη του πληρώματος επί του σκάφους ήταν έτοιμο να μεταφέρει 28.000 σακούλες λιπασμάτων προς το Palawan, όταν συνέβη το περιστατικό. Όλα τα στελέχη και τα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν και σε καλή φυσική κατάσταση.

Αμέσως μετά το περιστατικό, η μονάδα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Δυτικής Visayas, οργάνωσε αποστολή για την παρακολούθηση των πιθανών πετρελαιοκηλίδων στην περιοχή, καθώς το πλοίο ήταν φορτωμένο με 12.000 λίτρα καυσίμων.

Αμερικάνικα πρακτορεία αναφέρουν ότι το πλοίο πέρασε τη νύχτα στο Στενό του Guimaras, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επέφερε η τροπική καταιγίδα Agaton, αλλά ισχυρά κύματα και άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα η άγκυρα να σπάσει απότομα, οδηγώντας τελικά στη σύγκρουση με το MV Giana.

Το περιστατικό ερευνάται περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμα