«Συντρίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου»

apergia_nautergatwn_

H ΠΕΜΕΝ εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο καλεί τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην συγκέντρωση 11 Μάρτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Πειραιά, να αγωνιστούμε ενάντια στην παράδοση του ΟΛΠ και των άλλων λιμανιών της χώρας στα μονοπώλια.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκουν το ξεπούλημα του ΟΛΠ και συνολικά των λιμενικών υποδομών με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ η κυβέρνηση προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση συνολικά των υποδομών του ΟΛΠ, που αποτελεί φιλέτο στα επιχειρηματικά σχέδια των μονοπωλίων.

Οι εξελίξεις θα είναι δραματικές σε βάρος των δικαιωμάτων των λιμενεργατών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία, συνολικά των εργαζομένων και των νησιωτών.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση ΣΕΕΝ – ΠΝΟ για την ανανέωση των ΣΣΕ και τις προκλητικές δηλώσεις και αξιώσεις των εφοπλιστών, επανέρχονται Εφοπλιστές – Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ σε σημερινό δημοσίευμα απαιτώντας την κατάργηση των ΣΣΕ και των οργανικών συνθέσεων των πλοίων. Να πληρώνουν όποτε θέλουν και ό,τι θέλουν.

Θέλουν να επιβάλουν παντού εργασιακά «γκέτο» όπως στην COSCO με εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ αλλά με ατομικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην συγκέντρωση 11 Μάρτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Πειραιά, να αγωνιστούμε ενάντια στην παράδοση του ΟΛΠ και των άλλων λιμανιών της χώρας στα μονοπώλια.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Διαβάστε ακόμα