Σχεδόν καμία ελπίδα για τους αγνοομένους ναυτικούς- Σταμάτησε η έρευνα

nauagio_el_faro

Την διακοπή της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για τους αγνοούμενους ναυτικούς του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο έπεσε στον τυφώνα Joaquin, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή των Η.Π.Α. η οποία πιστεύει ότι το πλοίο έχει βυθιστεί.

Η ακτοφυλακή, το πολεμικό ναυτικό, η πολεμική αεροπορία και τα ρυμουλκά έψαξαν έκταση που καλύπτει περισσότερο από 183.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια με σκοπό να εντοπίσουν το πλήρωμα του «El Faro».

«Έχω έρθει μπροστά σε μια πολύ δύσκολη απόφαση να αναστείλω την αναζήτηση για το πλήρωμα του «El Faro» στο με την δύση του ηλίου την απόψε, την Τετάρτη. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες, τους αγαπημένους, και τους φίλους του πληρώματος του «El Faro», δήλωσε ο υποναύαρχος. Scott Buschman, διοικητής της ακτοφυλακής.

«Η ακτοφυλακή, το πολεμικό ναυτικό, η πολεμική αεροπορία και τα ρυμουλκά ερευνούσαν την περιοχή μέρα και νύχτα, μερικές φορές σε επικίνδυνες συνθήκες με την ελπίδα να βρουν επιζώντες σε αυτή την τραγική απώλεια». Είπε ο Anthony Chiarello, ΤΟΤΕ Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος.

Ενώ πρόσθεσε ότι «Από σεβασμό για τους ναυτικούς μας, καθώς και για κάθε ναυτικό εδώ και σε όλο τον κόσμο, είναι κρίσιμο να καταλάβουμε τι συνέβαλαν σε αυτό το ατύχημα. Είμαστε ευγνώμονες για την ενεργό συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια από το NTSB. Σε κάθε γυναίκα και άνδρα στο Εμπορικό ναυτικό σας υποσχόμαστε πλήρη και ανοιχτή συμμετοχή μας στη διερεύνηση αυτού του τραγικού δυστυχήματος ».

Το τελευταίο μήνυμα πριν χαθεί το πλοίο κοντέινερ στον τυφώνα
Βρέθηκε το πρώτο πτώμα από το κοντέινερ που έπεσε επάνω στον Κυκλώνα [φωτο+βίντεο]

Διαβάστε ακόμα