Σχεδόν το ένα τέταρτο των εξαγωγών αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας μεταφέρεται στις ΗΠΑ!

Σχεδόν το ένα τέταρτο των εξαγωγών αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας μεταφέρεται τώρα προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έκθεση της ναυλομεσιτικής εταιρείας Braemar.

Η χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων οδήγησε σχεδόν το ένα τέταρτο του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας να κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ το πρώτο τετράμηνο του 2023, σε μια δραματική αλλαγή της αγοράς των δεξαμενόπλοιων στο δυτικό ημισφαίριο.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βενεζουέλας, PDVSA, στοχεύει να φτάσει την ημερήσια εξόρυξη αργού πετρελαίου στο 1 εκατομμύριο βαρέλια μ φέτος, από τον μέσο όρο των 716.000 βαρελιών την ημέρα το 2022.

Ο στόλος των δεξαμενόπλοιων της Βενεζουέλας σε μεγάλο βαθμό δεν είναι κατάλληλος για εμπορικές συναλλαγές, σύμφωνα με έγγραφα της PDVSA που είδε το Reuters νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Περισσότερα από τα μισά από τα 22 δεξαμενόπλοια της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA χρειάζονται επείγουσες επισκευές ή δεν θα έπρεπε να καν να ταξιδεύουν, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της πετρελαϊκής εταιρείας.

Ο στόλος των δεξαμενόπλοιων της Βενεζουέλας έχει ταλαιπωρηθεί από τις κυρώσεις εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα πολλά πλοία να έχουν καταστραφεί ή να έχουν υποστεί μεγάλες φθορές.

Διαβάστε ακόμα