ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα κρατικά ναυπηγεία της Κίνας ξεκίνησαν να λειτουργούν- κλειστά παραμένουν αυτά που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα

Τα κυριότερα κρατικά ναυπηγεία της Κίνας άρχισαν λειτουργούν και πάλι σύμφωνα με του κανόνες πρόληψης και έλεγχων για τον κοροναϊό, ωστόσο τα μεγάλα ιδιωτικά ναυπηγεία παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Κίνας (CANSI), ο λόγος της επανέναρξης της λειτουργίας για την επαρχία Fujian και την επαρχία Liaoning έφτασε το 75%, η επαρχία Zhejiang έχει 66,7% και η Σαγκάη 62,5%. Τα ναυπηγεία στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στην επαρχία Shandong και στην επαρχία Jiangsu θα ξεκινήσουν σταδιακά τη λειτουργία τους.

Τα τρία μεγάλα ναυπηγεία που βρίσκονται κάτω από το βραχίονα της Κρατικής ναυπηγοεπισκευαστικής Εταιρείας της Κίνας (CSSC) στη Σαγκάη, στο Waigaoqiao, στο Jiangnan και στο Hudong-Zhonghua άρχισαν ξανά τη λειτουργία τους.

Επιπλέον,τα ναυπηγεία CSSC Huangpu Wenchong Shipbuilding, CSSC Dalian Ναυπηγική Βιομηχανία Co και η CSSC Guangzhou Shipyard International ξεκίνησαν ξανά εργασίες.

Άλλες δύο μεγάλες κρατικές εταιρείες της ναυπηγικής βιομηχανίας, η China Merchants Industry Holdings και η Cosco Shipping Heavy Industry έχουν επίσης ξαναρχίσει τις δραστηριότητές τους.