Τα ναυπηγεία στο Zhoushan σε κρίση: Πάνω από 200 πλοία έχουν ακυρωθεί λόγω του Covid19

Η περιοχή του Zhoushan της Κίνας με τα περισσότερα ναυπηγεία στη χώρα, έχει χάσει πάνω από 200 επισκευές πλοίων οι οποίες ακυρώθηκαν, καθώς θα πλοία που καταφτάνουν από χώρες στις οποίες υπάρχει μεγάλη έξαρση του κορονοϊού, δε μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για να εισέλθουν στην Κίνα.

Από τα τέλη Απριλίου, βρέθηκαν πολλά κρούσματα με Covid-19 σε εμπορικά πλοία που έφτασαν σε κινεζικά λιμάνια και οι περιορισμοί στις αφίξεις πλοίων αυξήθηκαν από τις αρχές τις Κίνας.

Για να ενισχύσει την πρόληψη και τον έλεγχο του ιού, το Zhoushan πραγματοποιεί πιο αυστηρούς ελέγχους σχετικά με τις αλλαγές πληρωμάτων και την παρακολούθηση του ιστορικού του ταξιδιού των πλοίων, και ως αποτέλεσμα σχεδόν κανένα εμπορικό διεθνές πλοίο δεν είχε πάει στο Zhoushan για εργασίες επισκευής τις τελευταίες ημέρες.

Ορισμένες από τις χώρες όπου υπάρχουν σοβαρές εστίες του Covid-19 περιλαμβάνονται στη λίστα για αναστολή έγκρισης της άδειας για είσοδο του πλοίου σε λιμάνια της Κίνας.

Οι πολιτικές για τη βιομηχανία επισκευής πλοίων στο Zhoushan πρόκειται να αναθεωρηθούν αργότερα αυτό το μήνα, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να φέρει κάποια καλά νέα στα ναυπηγεία, δήλωσε αξιωματούχος ενός ναυπηγείου πλοίων στο Zhoushan στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2020 στα ναυπηγεία Zhoushan επισκευάστηκαν περίπου 1.900 πλοία. Ο αριθμός είναι πιθανό να μειωθεί φέτος, εάν οι τρέχοντες έλεγχοι σχετικά με την πανδημία παραμείνουν σε ισχύ έως το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Διαβάστε ακόμα