Τα πρώτα πλοία διέσχισαν δοκιμαστικά τη Νέα Διώρυγα του Σουέζ

new_suez_canal_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Τα πρώτα τρία πρώτα εμπορικά πλοία διέσχισαν τη Νέα Διώρυγα του Σουέζ στις 25 Ιουλίου σε μια δοκιμαστική λειτουργία πριν από τα επίσημα εγκαίνια του συνόλου της θαλάσσιας οδού αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. στις 6 Αυγούστου.

Τα τρία πρώτα πλοία που έπλευσαν μέσω της Νέας Διώρυγας του Σουέζ ήταν ένας Αμερικάνικο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθ ‘οδόν προς τη Σαουδική Αραβία από το Πορτ Σάιντ της Αίγυπτο, ένα δανικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με κατεύθυνση από τη Σιγκαπούρη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ένα κοντείνερσιπ από το Μπαχρέιν που έπλεε από τη Σαουδική Αραβία στην Ιταλία.

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά δοκιμών πριν από τα επίσημα εγκαίνια, δήλωσε ο Mohab Mameesh, ο πρόεδρος της Αρχής της διώρυγας του Σουέζ, προσθέτοντας επίσης ότι το έργο είχε ολοκληρωθεί κατά 99,2% το Σάββατο, και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως στις ακόλουθες λίγες ημέρες.

Μόλις η δύο κατευθύνσεων θαλάσσια οδός ολοκληρωθεί, η Αίγυπτος αναμένει ότι έως και 20.000 πλοία θα διέρχονται από εκεί σε ετήσια βάση. Εκτιμάται ότι περίπου το 10% του συνόλου του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου περνά μέσα από τη διώρυγα του Σουέζ, που ισοδυναμεί με 18.000 πλοία ετησίως.

Το σχέδιο επέκτασης θα ανοίξει το δρόμο για διέλευση των πλοίων με βύθισμα άνω των 20 μέτρων, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα του καναλιού σε πάνω από 17 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών η Αίγυπτος σχεδιάζει να επενδύσει στην κατασκευή μιας βιομηχανικής και υλικοτεχνικής ζώνη κατά μήκος του καναλιού, προκειμένου να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα