Τάνκερ της Teekay προσάραξε έξω από μαρίνα στην Πορτογαλία [video]

ship grounding

Το δεξαμενόπλοιο Tokyo Spirit επέπλευσε ξανά το απόγευμα της Κυριακής, με τη βοήθεια ρυμουλκών. Το πλοίο επρόκειτο να ρυμουλκηθεί σε τοπική ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα. Δεν έχει υπάρξει αναφορά για περιβαλλοντικές ζημιές από το συμβάν.

Το νηολογημένο στις Μπαχάμες τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου, που τώρα ανήκει στην Teekay Tankers προσάραξε το Σάββατο υπό άσχημες καιρικές συνθήκες κοντά στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ακριβώς έξω από τον κυματοθραύστη στη μαρίνα Cascais.

Τα ρυμουλκά είχαν φτάσει στο σημείο από νωρίς το πρωί της Κυριακής και περίμεναν την παλίρροια για να απελευθερώσουν το πλοίο.

Το πετρελαιοφόρο είναι χωρητικότητας 150.000 DWT και το προηγούμενο όνομα του ήταν Princimar Loyalty (IMO: 9296377). Το πλοίο έπλεε χωρίς φορτίο.

Δεδομένα του AIS δείχνουν ότι το πλοίο έφτασε στο αγκυροβόλιο στα ανοικτά του Cascais την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα το Σάββατο καταγράφηκαν ριπές ανέμου 50 κόμβων και υψηλά κύματα. Και τα 22 μέλη του πληρώματος παραμένουν στο πλοίο, παρά τις προηγούμενες αναφορές ότι μια επιχείρηση διάσωσης ήταν σε εξέλιξη.

Το Tokyo Spirit είναι ένα Suezmax δεξαμενόπλοιο που ναυπηγήθηκε το 2006 και ανήκει πλέον 100% στην Teekay Tankers. Το πλοίο ήταν προηγουμένως υπό τη διαχείριση της Principal Maritime, αλλά τον Αύγουστο η Teekay Tankers συμφώνησε να εξαγοράσει το σύνολο του στόλου αργού πετρελαίου της Principal – 12 πλοία συνολικά.

Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην Teekay από το τέλος του τρέχοντος μήνα και επρόκειτο να λειτουργήσουν στην spot αγορά τάνκερ αμέσως μετά την παράδοση.

Περισσότερα βίντεο από το προσαραγμένο δεξαμενόπλοιο παρακάτω:

Διαβάστε ακόμα