Τελευταίας τεχνολογίας παγοθραυστικό για την Ανταρκτική παρήγγειλε η Αυστραλία (Photos)

Την νέα ναυαρχίδα του στόλου της Διεύθυνσης της στην Ανταρκτική σχεδιάζει η Αυστραλία να παραλάβει το 2019. Η κυβέρνηση της χώρας παραχώρησε λεπτομέρειες για το νέο τελευταίας τεχνολογίας παγοθραυστικό που θα αντικαταστήσει το Aurora Australis στις επιχειρήσεις στο Νότιο Ωκεανό.

Το νέο παγοθραυστικό έχει σχεδιαστεί από τον Δανό ναυπηγό, Knud E Hansen, και θα κατασκευαστεί από την ολλανδική Damen Shipyards. Η DMS Maritime, η οποία ανήκει στην βρεταννική Serco, έχει επιλεγεί ως η προτιμώμενη εταιρεία που υπέβαλε προσφορά για το έργο.

Το παγοθραυστικό θα είναι ταχύτερο, μεγαλύτερο, ισχυρότερο και θα προσφέρει αυξημένη αντοχή σε σχέση με το γηρασμένο Aurora Australis, το οποίο δραστηριοποιείται στην Ανταρκτική από το 1989.

Θα χρησιμοποιείται κυρίως για την προμήθεια τριών μόνιμων ερευνητικών σταθμών της Αυστραλίας στην Ανταρκτική με αγαθά, εξοπλισμό και προσωπικό, αλλά και ως ερευνητικό πλοίο με εκτενείς εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Μεταξύ άλλων, το πλοίο θα περιλαμβάνει μια moon pool, δύο ελικοδρόμια, ένα βυθόμετρο για τη χαρτογράφηση του βυθού, καθώς και επιστημονικά εργαστήρια.

Το πλοίο σχεδιάζεται να έχει μήκος 156 μέτρα και εκτόπισμα 23.400 τόνων, με δυνατότητα φιλοξενίας 34 μελών του πληρώματος και μέχρι 116 άτομα προσωπικό.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη σύμβαση, το παγοθραυστικό θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από τον υπεργολάβο ναυπήγησης πολεμικών πλοίων Damen Schelde στη Ρουμανία. Έπειτα η DMS Maritime θα λειτουργεί και θα συντηρεί το πλοίο σε μακροπρόθεσμη βάση για λογαριασμό του προγράμματος της Αυστραλίας στην Ανταρκτική.

Η έναρξη λειτουργίας αναμένεται για το 2019.

Περισσότερες φωτογραφίες του παγοθραυστικού:

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα