ΤΕΝ: Διάθεση μετοχών για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του στόλου

ten_diathesi_metoxwn_

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation ΕΠΕ (TEN) σχεδιάζει να διαθέσει μερίδιο από το μετοχικό της κεφάλαιο σε δημόσια προσφορά.

Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την προσφορά για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του στόλου της, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Στελέχη της Tsakos Holdings Foundation, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αγοράσουν 500.000 μετοχές.

Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να χορηγήσει στους αναδόχους της προσφοράς μια επιλογή 30 ημερών για να αγοράσουν επιπλέον ποσοστό έως 15% του αριθμού των μετοχών που πωλούνται στην προσφορά.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη αντλήσει πρόσφατα 50 εκατομμύρια δολάρια από την διάθεση προνομιούχων μετοχών.

Μέχρι σήμερα ο στόλος της ΤΕΝ -συμπεριλαμβανομένων του κινούμενου με LNG πλοίου Maria Energy και των πέντε υπό κατασκευή δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου Aframax- αποτελείται από 54 πλοία διπλού κύτους και συνολικού βάρους 5,5 εκατομμυρίων dwt, από τα οποία 28 είναι δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων, 24 μεταφοράς αργού πετρελαίου και 2 υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Διαβάστε ακόμα