Τεράστιος πλωτός γερανός διασχίζει τη Διώρυγα του Παναμά [pics]

terastios_geranos_perna-ti-diwruga-panama_nautilia_

Ένας από τα μεγαλύτερους πλωτούς γερανούς στον κόσμο πέρασε μέσω της διώρυγας του Παναμά σήμερα ως μέρος του ταξιδιού 6.000 μιλίων από το Σαν Φρανσίσκο στην επόμενη δουλειά του στη Νέα Υόρκη.

Ο γιγαντιαίος γερανός, με μήκος βραχίονα 328 πόδια και ικανότητα ανύψωσης 1.900 τόνων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πλωτούς γερανούς στον κόσμο. Το λεγόμενο “Left Coast Lifter” μπήκε στο Miraflores Locks, στην πλευρά του καναλιού που βλέπει προς Ειρηνικό χθες το πρωί περίπου στις 9:30 π.μ. στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού του από τη διώρυγα.

Ο γερανός οδεύει προς το Hudson River της Νέα Υόρκη από τον κόλπο του San Francisco, όπου χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του νέου ανατολικού τόξου στη γέφυρα που συνδέει το San Francisco με τον κόλπο του Oakland. Ξεκινώντας αργότερα αυτό το έτος, ο γερανός θα χρησιμοποιηθεί για την ανύψωση και εγκατάσταση βάρους 900 έως 1.100 τόνων αρθρωτών τμημάτων της νέας γέφυρας Tappan Zee λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη.

Δεδομένου ότι δεν σταθμεύει πλέον στη δυτική ακτή, αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη τον έχουν μετονομάσει σε “I Lift NY Super Crane” (“σηκώνω τη Νέα Υόρκη ως Super Γερανός “) .

“Η Νέα Υόρκη έχει έναν από τα μεγαλύτερoυς πλωτούς γερανούς του κόσμου συμβάλλοντας στην οικοδόμηση του πιο φιλόδοξου κρατικού έργου υποδομής του 21ου αιώνα», δήλωσε ο κυβερνήτης Andrew M. Cuomo. ” Το ‘ I Lift NY Super Crane’ μπορεί να σηκώσει το ισοδύναμο 12 Αγαλμάτων της Ελευθερίας ταυτόχρονα, μειώνοντας το χρόνο κατασκευής κατά μήνες και μειώνοντας το κόστος του έργου κατά εκατομμύρια δολάρια.”

Ο γερανός αναχώρησε από το Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 22 Δεκεμβρίου με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών και αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης στο τέλος του Γενάρη.

800px-LeftCoastLifter-1417

Crane-4

Crane-5

BeBi0moCIAACBIN

BeB7wDhIIAAZdcw

Crane-3

Crane-2

BeCBjrPIMAA8m3u

BeCCXGcIgAA2Xk4

Crane-1

BeCK7L0IgAAgH39

BeCOo0nIIAASAOT

Διαβάστε ακόμα