Τρεις άνθρωποι αψήφησαν όλες τις πιθανότητες επιβίωσης στη θάλασσα και επέζησαν κολυμπώντας για πολλές μέρες!

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τρεις Βιετναμέζοι ψαράδες αψήφησαν όλες τις πιθανότητες όταν έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να επιζήσουν για πολλές ώρες, γίνοντας πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο για αυτό το θαύμα.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η Ιουνίου, ο ψαράς Tran Van Viet βρισκόταν σε ένα αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Ben Tre του Βιετνάμ. Ο Βιέτ εργαζόταν πάνω από το κύριο κατάστρωμα, αποξηραίνοντας καλαμάρια, όταν γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα. Κανείς δεν τον είδε η δε τον άκουσε.

Χωρίς τροφή, νερό ή σωσίβιο, κατάφερε να παραμείνει στην επιφάνεια μόνος του για σχεδόν τέσσερις ολόκληρες μέρες μέχρι να διασωθεί από ένα άλλο αλιευτικό σκάφος, είπε στα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης.

Μεταφέρθηκε στην ξηρά σε σταθμό συνοριακής φρουράς στο νησί Phu Quy, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για ιατρική περίθαλψη. Εκτός από τα εγκαύματα από τον ήλιο και τα δαγκώματα ψαριών, δεν ειχε κάτι άλλο πιο σοβαρό και έτσι πηρε εξιτήριο να γυρίσει στην οικογένειά του στις 6 Ιουνίου.

Σε μια ξεχωριστή αλλά παρόμοια διάσωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, το φορτηγό πλοίο Oriental Star διέσωσε έναν ψαρά που είχε πέσει στη θάλασσα και παρασυρόταν από την επαρχία Binh Thuan.

Ενώ το πλοίο βρίσκονταν εν πλω κοντά στο νησί Phu Quy, το πλήρωμα εντόπισε τον άνδρα στο νερό, έχοντας σαν αποτέλεσμα το πλοίο να παρεκκλίνει της πορείας του και να γυρίσει να τον σώσει. Όταν το πλοίο επέστρεψε για να τον σώσει, δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει αμεσως, συνεχίζοντας έτσι την έρευνα του μέχρι τη νύχτα.

Δύο ώρες αργότερα, χρησιμοποιώντας προβολείς, εντόπισαν το άντρα να επιπλέει στο νερό και τον ανέσυραν με ασφάλεια. Ο άνδρας γλίστρησε και έπεσε από το αλιευτικό του σκάφος και τα μέλη του πληρώματος του δεν το αντιλήφθηκαν άμεσα. Μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή στο Phu Quy.

Την ίδια μέρα, συνοριοφύλακες του Βιετνάμ στην ακτογραμμή του Κόλπου της Ταϊλάνδης, έσωσαν έναν άλλο άνδρα που είχε πηδήξει από ένα αλιευτικό σκάφος για να ξεφύγει από ένα εφιαλτικό εργασιακό περιβάλλον. Το πρωί της Κυριακής, ο σταθμός συνοριακής φρουράς Song Duc έλαβε αναφορά ότι ένας άνδρας εντοπίστηκε να παρασύρεται στη θάλασσα περίπου τρία ναυτικά μίλια από την περιοχή Tran Van Thoi, κοντά στην άκρη της νοτιότερης χερσονήσου του Βιετνάμ. Οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από ένα αλιευτικό σκάφος την βοήθεια του, και και ανέσυραν τον επιζώντα από το νερό μετά από σύντομη έρευνα.

Το θύμα ανέφερε ότι ήταν νέος στο ψάρεμα και ότι είχε απειληθεί με ξυλοδαρμό από τον εργοδότη του ενώ εργάζονταν στο σκάφος, έτσι αποφάσισε να εγκαταλείψει το πλοίο.

Ετοίμασε μερικές προμήθειες και πήδηξε στη θαλασσα, μένοντας παρασυρόμενος για τρεις ολόκληρες ημέρες πριν τον εντοπίσουν. Είπε στους διασώστες του ότι είχε αποφασίσει να πιει αλμυρό νερό για να ξεδιψάσει – ένας παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις πιθανότητες επιβίωσής του.

Διαβάστε ακόμα