Τιμήθηκαν τρεις καπετάνιοι του Ομίλου Αγγελικούση για τη διάσωση ναυαγών το 2022

Tρεις πλοίαρχοι του Ομίλου Αγγελικούση βραβεύτηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού διότι συντόνισαν επιχειρήσεις διάσωσης συνανθρώπων μας οι οποίοι κινδύνεψα στις θάλασσες του κόσμου το 2022.

Από αριστερά όπως εικονίζονται στη φωτογραφία: –Ο Παναγιώτης Στρατής, πλοίαρχος του LNG Carrier “Woodside Rogers” στις 21 Μαρτίου 2022, διέσωσε μαζί με το πλήρωμά του τρία μέλη αλιευτικού σκάφους που έπιασε φωτιά ενώ έπλεε στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

– Ο Χαράλαμπος Κουτουλογένης, πλοίαρχος του VLCC δεξαμενόπλοιου “Marana Leo” τιμήθηκε για τη συμβολή του στη διάσωση 60 προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Μάλτας στις 18 Σεπτεμβρίου 2022.

-Ο πλοίαρχος του LNG Carrier “Maran Gas Posidonia”, Δημήτρης Λύρας, συντόνισε επιχείρηση και διέσωσε οκτώ άτομα που επέβαινανα σε μιρκό σκάφος το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν ανοικτά των ακτών του Μεξικού, στις & Σεπτεμβρίου.

Η ναυτοσύνη, η αξιοσύνη και προσφορά στον συνάνθρωπο διακρίνει τους Έλληνες ναυτικούς.

Στις 7 Ιανουαρίου, το σύνολο της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας εκπροσωπήθηκε στο AMVER Awards Gala Dinner όπου τιμήθηκαν όλα τα πληρώματα και τα πλοία τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα AMVER και έσπευσαν για τη διάσωση κινδυνευόντων στη θάλασσα. Φέτος τιμήθηκαν 247 εταιρείες και 1.976 πλοία ελληνικών συμφερόντων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το 2022.

Η ετήσια εκδήλωση των βραβείων AMVER στην Ελλάδα, η οποία διοργανώνεται από το Propeller Club Port of Piraeus, σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπληρώνει 30 χρόνια.

Πάνω από 7.000 ζωές έχουν σωθεί από τα πλοία που συμμετέχουν στο σύστημα AMVER από το 2000 έως σήμερα και πολλές από αυτές τις διασώσεις οφείλονται στις ανιδιοτελείς και αλτρουιστικές προσπάθειες ναυτικών και σκαφών ελληνικών συμφερόντων. Περισσότερα από 11.000 διεθνή πλοία συμμετέχουν στο εν λόγω σύστημα και κατά μέσον όρο 6.300 πλοία προστίθενται στο δίκτυο AMVER κάθε μέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπολογιστής του AMVER Center λαμβάνει καθημερινά πάνω από 40.000 μηνύματα.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα