Την επισκευή της ΑΕΝ Αργοστολίου ανέλαβε το Ίδρυμα Ευγενίδου

aen_argostoliou_tin_episkeuh_anelave_to_idruma_eugenidou_

Στη διάρκεια διήμερου Συνεδρίου για τη ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Ευγενίδου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα ανέλαβε την επισκευή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά με μία γενναιόδωρη προσφορά 400.000 ευρώ.

Επίσης, ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών γιατί και αυτή ασχολείται με το θέμα και έχει δεσμεύσει κονδύλια για την αναβάθμιση των σχολών.Ακόμη ευχαρίστησε δημοσίως το Ίδρυμα Ευγενίδου και για τη μακροχρόνια προσφορά του προς τη ναυτική εκπαίδευση, μέσα από τη διαρκή έκδοση όλων των εγχειριδίων.

Σημειώνεται, ότι στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο, συμμετέχουν περίπου 400 σύνεδροι, μεταξύ άλλων καθηγητές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, εφοπλιστές, εκπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων αλλά και σπουδαστές.

Το συνέδριο αυτό έχει δύο στοιχεία που το διαφοροποιούν εξ΄ ολοκλήρου με οτιδήποτε άλλο έχει γίνει στην Ελλάδα για τη ναυτική εκπαίδευση. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξετάζεται η ναυτική εκπαίδευση που παρέχεται μέσα στα πλοία και το δεύτερο ότι έχουν κληθεί οι ίδιοι σπουδαστές των ΑΕΝ να καταθέσουν τις απόψεις τους.

e-kefalonia.net

Διαβάστε ακόμα