Την πώληση VLCCs σκέφτεται ο Όμιλος Ωνάση

omilos_wnasi

Ο Όμιλος Ωνάση φαίνεται να διερευνά την αγορά μεταχειρισμένων VLCCs, σε μια προσπάθεια να διαθέσει δύο πλοία από τον στόλο της που απαριθμεί 21 πλοία.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η Olympic Shipping & Management έχει διαθέσει το χωρητικότητας 306.300-dwt Olympic Hawk (έτος κατασκευής 2000) και το χωρητικότητας 309.200-dwt Olympic Leader (έτος κατασκευής 2005) προς υποψήφιους αγοραστές.

Το Olympic Leader λέγεται ότι θα είναι διαθέσιμο για να το δουν οι υποψήφιοι στην Κίνα, από τις 28 Δεκεμβρίου. Η ομάδα Ωνάση δεν έχει σχολιάσει τις σχετικές φήμες ακόμα.

Ο Όμιλος Ωνάση φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επωφεληθεί από την άνοδο των τιμών των VLCC. Η μέση τιμή για ένα δέκα ετών μεταχειρισμένο VLCC ανήλθε σε 52 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Clarkson – το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011 και πολύ πάνω από την προ της έκρηξης οροφή των 34 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του Μαΐου και του Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Σε αυτό το επίπεδο τιμών, το κατασκευασμένο από τη Samsung Olympic Leader φαίνεται σαν ένα ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο προς αγορά.

Ο Όμιλος Ωνάση αγόρασε το πλοίο πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2013 στην τιμή των 40 εκ. Δολαρίων, ενλώ η VesselsValue εκτιμά την αξία του στα 49.4 εκατ.

Σε ό, τι αφορά το Olympic Hawk ο Όμιλος Ωνάση ενδέχεται να προσπαθεί να “σπρώξει” το δεύτερο παλαιότερο πλοίο από τα οκτώ VLCC του στόλου του.

Ο όμιλος αγόρασε το πλοίο το Νοέμβριο του 2012, όταν ήταν αξίας περίπου 31 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη VesselsValue, με την τρέχουσα αξία του πλοίου να υπολογίζεται σε 28,8 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα