ΒΙΝΤΕΟ: Το Emerald Express έπεσε επάνω στον τυφώνα Joaquin και προσάραξε στο νησί Crooked

934c0ab18a0a48fffa3c82ce6cf0ab75

Το πλοίο Emerald Express με 8 άτομα πλήρωμα βρισκόταν εν πλω με προορισμό Fort Lauderdale όταν έπεσε στα νύχια του τυφώνα Joaquin την 1η Οκτωβρίου κοντά Acklins και Crooked Island, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την προσάραξη του.

Το σκάφος βρίσκεται ακόμα και σήμερα προσαραγμένο και εγκλωβισμένο αρκετά μίλια προς την κατεύθυνση της στεριάς και πιο συγκεκριμένα στο νησί Crooked.

Για το πλήρωμα ήταν μια τρομακτική εμπειρία αφού έμειναν αβοήθητοι στα χέρια της φύσης.

Το πλήρωμα του Emerald Express δεν κατάφερε να δει το άτυχο πλοίο El Faro το οποίο βρισκόταν μόλις 25 ναυτικά μίλια μακριά του. Ακούγοντας την συνομιλία μεταξύ του πλοίου κοντέινερ και της Αμερικάνικης ακτοφυλακής, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το El Faro χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

Όπως δήλωσαν μέλη του πληρώματος, ακόμα και αν κάποιος είχε πηδήξει στην θάλασσα θα ήταν πολύ δύσκολο να τον περισυλλέξουμε λόγω των τεράστιων κυμάτων και των θυελλωδών ανέμων.

Το Emerald Express έχει δύο κύριες μηχανές 750hp που θα ήταν αδύνατον να σταθούν απέναντι στους ανέμους που έφταναν τα 135 μίλια ταχύτητα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πλήρωμα.

Και πρόσθεσαν ότι ο άνεμος τους πήγαιναν όπου ήθελε γι αυτό αποφάσισαν να πάνε μαζί με την διεύθυνση του ανέμου. Δύο ημέρες παλεύανε με τα κύματα όταν χωρίς να το καταλάβουνε προσάραξαν εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Το Emerald Express προσάραξε σε αβαθή στον κόλπο Lovely, στον οποίον η στάθμη του νερού είχε αυξηθεί τόσο πολύ που νόμιζαν ότι βρίσκονταν ακόμα στη ανοικτή θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα:

Το τραγικό ναυάγιο του πλοίου container El Faro που έπεσε επάνω στον τυφώνα Joaquin.

Βρέθηκε το πρώτο πτώμα από το κοντέινερ που έπεσε επάνω στον Κυκλώνα [φωτο+βίντεο]

Χωρίς γέφυρα και “μαύρο κουτί” το βυθισμένο El Faro

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

[adsanity id=33582 align=alignnone /]

Διαβάστε ακόμα