Το καράβι ερείπιο που κρατήθηκε στην Καλαμάτα για 4 μήνες [pics]

epitheorish_psc

Φοβερά και τρομερά πράγματα αντίκρισαν οι ελληνικές αρχές κατά την έφοδο και επιθεώρηση πλοίου το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην Καλαμάτα

Το M / V «YONG GI” με σημαία της Δημοκρατίας της Σιέρα Λεόνε, αριθμό IMO 8035104, ήταν αγκυροβολημένο στην Καλαμάτα στις 15 Ιανουαρίου 2015. Λόγω του γεγονότος ότι το πλοίο δεν απαντούσε στο VHF από την τοπική Λιμενική Αρχή, μια ομάδα από το τοπικό υποκατάστημα της ακτοφυλακής επισκέφτηκε το πλοίο, για να το ελέγξει.

Το λιμεναρχείο της Καλαμάτας ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του πλοίου ότι το πλοίο υπέστη βλάβη στο πηδάλιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από το λιμάνι του Μπαρ (Μαυροβούνιο) σε άγνωστο προορισμό. Το λιμεναρχείο ενημερώθηκε επίσης από τη μονάδα που επισκέφτηκε το καράβι για τη συνολική υποτυπώδη κατάσταση του σκάφους.

epitheorish_psc1

epitheorish_psc2

Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκαν 40 ελλείψεις, εκ των οποίων οι 28 ήταν αιτία απαγόρευσης απόπλου. Ως συμπέρασμα των ανωτέρω και λόγω του γεγονότος ότι η γενική κατάσταση του πλοίου σαφώς δεν ήταν καλή, το πλοίο τέθηκε υπό κράτηση.

Στις 21 Μαΐου, 2015, μετά την εκ νέου επιθεώρηση του πλοίου και την υποβολή όλων των σχετικών εγγράφων στο γραφείο που είναι αρμόδιο PCS, από τα υπεύθυνα μέρη (κράτος σημαίας), της απαγόρευσης απόπλου.

Η πλειοψηφία των ελλείψεων (36 από 40), που βρέθηκαν κατά την πρώτη επιθεώρηση είχαν αποκατασταθεί. Για τις υπόλοιπες ελλείψεις λαμβάνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση τους.

Το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Καλαμάτας στις 22, Μαΐου του 2015 μετά απο την κράτηση του για περίπου 4 μήνες.

epitheorish_psc6

epitheorish_psc8

epitheorish_psc3

epitheorish_psc4

epitheorish_psc5

 

epitheorish_psc7

Διαβάστε την ολοκληρωμένη έκθεση του ParisMou για το «Yong Gi»

Διαβάστε ακόμα