Το ναυτικό αναλαμβάνει τον εντοπισμό του El Faro

nautiko_hpa

Το Αμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) κυκλοφόρησε την Πέμπτη μια προκαταρκτική έκθεση σχετικά με την έρευνά της για το ναυάγιο του με αμερικανική σημαία φορτηγού πλοίου El Faro 1η Οκτώβρη κοντά στις Μπαχάμες κατά τη διάρκεια του τυφώνα Joaquin.

Ενώ η έκθεση περιέχει ελάχιστα νέα στοιχεία εκτός από αυτά που έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από το NTSB για το περιστατικό, αναφέρει ότι το Τμήμα Διάσωσης και Καταδύσεων της Διοίκησης Ναυτικών Θαλάσσιων Συστημάτων του Ναυτικού των ΗΠΑ έχει αναλάβει να εντοπίσει το βυθισμένο πλοίο, να βοηθήσει στη χαρτογράφηση του ναυαγίου στο θαλάσσιο βυθό, και να ανακτήσει τον καταγραφέα δεδομένων του ταξιδιού.

Το USNS Apache θα αποσταλεί μαζί με μια διασωστική ομάδα του ναυτικού για να διεξαγάγει την έρευνα. Το πλοίο αναμένεται να είναι στην περιοχή μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Το δελτίο τύπου από το NTSB λέει, επίσης, ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα το NTSB αναφέρει:

Την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών οργάνωσε μια πλήρη ομάδα για αποστολή στο Τζάκσονβιλ, ώστε να ηγηθεί της ομοσπονδιακής έρευνας σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, το American Bureau of Shipping (νηογνώμονας του El Faro), και την εταιρεία ΤΟΤΕ ξεχωριστά. Το Τμήμα Διάσωσης και Καταδύσεων της Διοίκησης Ναυτικών Θαλάσσιων Συστημάτων του Ναυτικού των ΗΠΑ διατάχθηκε να εντοπίσει το βυθισμένο πλοίο, να βοηθήσει στη χαρτογράφηση του ναυαγίου στο θαλάσσιο βυθό, και να ανακτήσει τον καταγραφέα δεδομένων του ταξιδιού”.

Σύνδεσμος για το πλήρες κείμενο της προκαταρκτικής έκθεσης, εδώ

Το NTSB έχει δημιουργήσει επίσης μια σελίδα αφιερωμένη στην έρευνα του El Faro που μπορεί να βρεθεί εδώ

Διαβάστε ακόμα: Μήνυση 100 εκατομμυρίων για τους αδικοχαμένους του El Faro

Διαβάστε ακόμα