Πειραιάς
34°C

Το πηγάδι των Οινουσσών: Το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου έγινε ο υγρός τάφος για δεκάδες ανθρώπους

Δημοσιεύθηκε στις

15/06/2023

από

Το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Πελοποννήσου και είναι το σημείο όπου έγινε ο υγρός τάφος για δεκάδες ή και εκατοντάδες ανθρώπους.

Το Φρέαρ των Οινουσσών ή το πηγάδι των Οινουσσών είναι μια τάφρος με βάθος τα 5.269 μέτρα και βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Πύλου, στις συντεταγμένες 36°34′N 21°8, νότια των μικρών νησιών που αποκαλούνται Μεσσηνιακές Οινούσσες.

Το φρέαρ βρίσκεται στο σημείο που η Αφρικανική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η λιθόσφαιρα της Ανατολικής Μεσογείου, βυθίζεται κάτω από την Ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα, τμήμα της οποίας είναι η πλάκα του Αιγαίου, δημιουργώντας το Αιγιακό τόξο[3][4], μία τοξοειδής οροσειρά του νότιου Αιγαίου Πελάγους που βρίσκεται στο νότιο όριο της πλάκας του Αιγαίου.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C