Το «ΠΡΩΤΕΑΣ» προσέκρουσε στην προβλήτα Σκοπέλου

proteas_elliniki_aktoploia_

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, στην προβλήτα του λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΡΩΤΕΑΣ” Ν.Π. 4007.

Ειδικότερα, ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο – Σκιάθο με τελικό προορισμό το Μαντούδι, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Γλώσσας και κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, προσέκρουσε στην προβλήτα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία ενός εσωκοιλώματος μεγίστης διαμέτρου περίπου 20 cm στο αριστερό τμήμα της πρύμνης και σε ύψος περίπου 2 m πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ στο εν λόγω εσωκοίλωμα εμπεριέχεται ρηγμάτωση ανοίγματος μήκους περίπου 10 cm και μεγίστου ανοίγματος περίπου 10 cm.

Οι 63 επιβάτες, τα 14 Ι.Χ., το 01 Φ/Γ και τα 02 Δ/Κ αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων. Οι 22 επιβάτες και τα 09 Ι.Χ που ανέμεναν προς επιβίβαση θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Γλώσσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΠΡΩΤΕΑΣ” μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς από Επιθεωρητή Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Διαβάστε ακόμα