Το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Κίνας

Η Κίνα πρόσφατα πραγματοποίησε την τελετή ονοματοδοσίας για το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα λειτουργεί για την εγχώρια αγορά κρουαζιέρας. Ενώ η Κίνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει την εγχώρια βιομηχανία κρουαζιέρας της, αποκτώντας παλαιότερα μεταχειρισμένα και μετασκευασμένα πλοία, η νέα κοινοπραξία μεταξύ της China Merchants Shekou και της Viking Cruises έχει σχεδιαστεί για να φέρει ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας στην εγχώρια αγορά.

Η τελετή που σηματοδότησε την επίσημη μετονομασία του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2017 από την Fincantieri ως Viking Sun, πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου στο λιμάνι Shenzhen της Κίνας που θα είναι η βάση του.

Το νέο όνομα του πλοίου είναι Zhao Shang Yidun, το οποίο μεταφράζεται σε China Merchants Eden, από τον Διευθυντή της China Merchants Group Duan Xianghui.

Μετά την τελετή, οι καλεσμένοι περιηγήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο πριν ξεκινήσει η πρώτη παράκτια κρουαζιέρα. Σύμφωνα με τους China Merchants, η εκδήλωση «σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για την κρουαζιέρα της Κίνας».

Το Eden γίνεται το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο πέντε αστέρων αποκλειστικά αφιερωμένο στην κινεζική αγορά και σηματοδοτεί την είσοδο των China Merchants στη βιομηχανία κρουαζιέρας.

Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 227 μέτρων διαθέτει καταλύματα για 930 επιβάτες σε 465 καμπίνες οι οποίες όλες έχουν μπαλκόνι, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα προστεθούν κινεζικά στοιχεία στο πλοίο διατηρώντας παράλληλα τον σκανδιναβικό σχεδιασμό του και την διακόσμηση.

Το κρουαζιερόπλοιο θα χρησιμοποιήσει ως βάση του το λιμάνι του Shenzhen για να ξεκινάει τις κρουαζιέρες του στοχεύοντας στη εμπειρία εγχώριων τουριστικών προορισμών. Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να προσφέρει σε βάθος χρόνου πολιτιστικές εκδρομές σε εγχώριους τουρίστες που έχουν έντονο ενδιαφέρον για τη φύση, την ιστορία, τα λαϊκά έθιμα και την κουλτούρα των φαγητών. Ενώ το επίκεντρο θα είναι παρόμοιο με το μάρκετινγκ για κρουαζιέρες της Viking, οι China Merchants τόνισαν ότι το κρουαζιερόπλοιο θα λειτουργεί ανεξάρτητα και θα το διαχειρίζεται η Κίνα.

Η Viking έχει ισχυρή παρουσία στην Κίνα, και διαχειρίζεται κρουαζιερόπλοια και ποταμόπλοια. Οι Κινέζοι επενδυτές βοήθησαν τη Viking να αυξήσει τις δραστηριότητές της. Το νέο πλοίο έγινε το πρώτο νέο κρουαζιερόπλοιο που βαπτίστηκε ποτέ στην Κίνα το 2017. Είναι το τέταρτο πανομοιότυπο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε για την Viking, η οποία διαθέτει επί του παρόντος στόλο έξι αδελφά πλοία καθώς και ακόμα εννέα άλλα τα οποία έχουν παραγγελθεί στη Fincantieri.

Η China Merchants ανακοίνωσε σχέδια για τη νέα κοινοπραξία κρουαζιέρας τον Νοέμβριο του 2020, αναφέροντας ότι θα συνδυάσει την ολοκληρωμένη δύναμη της China Merchants Group και την πλούσια εμπειρία της Viking Cruises σε επιχειρήσεις κρουαζιέρας υψηλού επιπέδου για την οργάνωση της πρώτης κρουαζιέρας πέντε αστέρων στον κόσμο με πλοία υπό κινεζική σημαία. Ο στόχος είναι να επεκταθεί η China Merchants Viking Cruises σε μια μεγαλύτερη επιχείρηση, αλλά προς το παρόν θα λειτουργήσει με ένα πλοίο.

Το πλοίο έφτασε στην Κίνα για να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του τον Μάρτιο του 2021 και μετά από την περίοδο καραντίνας, η επίσημη παράδοση του πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου. Το νηολόγιο του πλοίου μεταφέρθηκε στην Κίνα για να πληροί κανονισμούς που απαιτούν εγχώριο νηολόγιο για την πραγματοποίηση παράκτιων κρουαζιέρων.

Διαβάστε ακόμα