Το πρώτο τούρκικο υποβρύχιο για τουρίστες

Nemo_turk_submarin

Έναν εναλλακτικό τρόπο προσέλκυσης εγχώριων και ξένων τουριστών θα δοκιμάσει η Τουρκία, καθώς από τον Απρίλη θα λειτουργήσει το πρώτο υποβρύχιο της Τουρκίας με σκοπό τη φιλοξενία επισκεπτών για τουριστικό ταξίδι στη νότια επαρχία της Αττάλειας.

Με βάρος 106 τόνων, το υποβρύχιο με το όνομα Nemo έχει την ικανότητα να μεταφέρει 48 άτομα με 20 μέτρα μήκος και 6,5 μέτρα ύψος. Το υποβρύχιο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να εκπληρώσει τις ανάγκες των ταξιδιώτες και του προσωπικού. Το υποβρύχιο διαθέτει επίσης αρκετά μάσκες οξυγόνου και προμήθειες για 48 άτομα επί του σκάφους.

Nemo_turk_submarin2

Είχε εισαχθεί από την IHS Travel and Touristfly και θα υποδεχθεί τους επισκέπτες μετά από μια ξεχωριστή τελετή έναρξης τον Απρίλιο.

Το Nemo μπορεί να φθάσει ως και 110 μέτρα σε βάθος και να παραμείνει βυθισμένο για περισσότερο από 80 ώρες σε ένα μόνο ταξίδι.

Κάθε μέρα θα οργανώνονται έξι περιηγήσεις με την κάθε μία να διαρκεί μία ώρα. Ο Yunus Emre Yavuzyiğit, πρόεδρος της IHS Travel and Touristfly, δήλωσε ότι ξεκίνησαν το έργο για να φέρουν μια νέα διάσταση στον τούρκικο τουρισμό. “Θα ξεκινήσουμε περιηγήσεις για να δείξουμε τις ανεξερεύνητες ομορφιές του υποθαλάσσιου κόσμου και οι ντόπιοι και ξένοι τουρίστες θα έχουν μια μοναδική εμπειρία”, κατέληξε.

Nemo_turk_submarin3

Διαβάστε ακόμα