Το πρωτόκολλο για τον COVID-19 καθυστερεί την πρώτη δοκιμαστική κρουαζιέρα της Disney

Η Walt Disney Co ανέβαλε την πρώτη δοκιμαστική της κρουαζιέρα από από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κοροναϊού, αφού τα τεστ για τον COVID-19 βγήκαν θετικά για πέντε μέλη του πληρώματος, ανέφερε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Αρκετές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν προγραμματίσει για την επανέναρξη των ταξιδιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από πολλούς μήνες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Celebrity Edge της Royal Caribbean Group έγινε το πρώτο πλοίο μεγάλης εταιρείας κρουαζιερόπλοιων που έπλευσε από λιμάνι των ΗΠΑ.

Το Disney Dream είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη. Εκπρόσωπος της Disney Cruise Line είπε ότι οι έλεγχοι ρουτίνας για τον COVID-19 έδειξαν ότι πέντε από τα περίπου 600 μέλη του πληρώματος ήταν θετικά στον ιό.

Και οι πέντε ήταν ασυμπτωματικοί, είχαν εμβολιαστεί ενώ τα τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί ήταν αρνητικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Την αμέσως επόμενη ημέρα από το θετικό αποτέλεσμα ξανά υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοιο, από το ίδιο εργαστήριο, και βρέθηκαν αρνητικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα ως θετικά, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση της δοκιμαστικής κρουαζιέρας, δήλωσε η Disney. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε πότε θα προγραμματιστεί εκ νέου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Royal Caribbean, Michael Bayley, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι δύο μη εμβολιασμένοι έφηβοι είχαν βρεθεί θετικοί στο πλοίο Adventure of the Seas, προσθέτοντας ότι το 92% των επισκεπτών ήταν εμβολιασμένοι.

Διαβάστε ακόμα