Το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος συλλογής δεδομένων που πιστοποιήθηκε από τον νηογνώμονα ABS

Η Saildrone με έδρα την Καλιφόρνια, μια κορυφαία εταιρεία στη συλλογή θαλάσσιων δεδομένων χρησιμοποιώντας αυτόνομα οχήματα, πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο ταξινόμηση για ένα αυτόνομο όχημα επιφανείας χωρίς πλήρωμα (USV) καταφέρνοντας να πιστοποιηθεί από το Αμερικανικό Γραφείο Ναυτιλίας (ABS).

Η πιστοποίηση έγινε για το Saildrone Voyager, ένα USV μήκους 10 μέτρων που ειδικεύεται στη συλλογή δεδομένων κοντά στην ξηρά και στην ασφάλεια στη θάλασσα. Αυτή η ταξινόμηση καθιστά το Voyager ως το πρώτο εμπορικό USV που έλαβε τέτοια ταξινόμηση.

Η Saildrone είπε ότι το ορόσημο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό επίτευγμα καθώς επιτρέπει στο Voyager να δραστηριοποιείται σε λιμάνια και ύδατα χωρών που απαιτούν έγκριση από το νηογνώμονα και επίσης υπογραμμίζει τη δέσμευση της για ασφάλεια, τυποποίηση και αξιοπιστία τόσο στην τεχνολογία όσο και στις λειτουργίες.

Εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες και όργανα, το Voyager έχει σχεδιαστεί για εργασίες χαρτογράφησης παράκτιων υδάτων. Φέρει έναν βυθόμετρο υψηλής ανάλυσης πολλαπλών ακτίνων (MBES), ένα σύστημα Innomar SBP και αισθητήρες νοημοσύνης, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) που περιλαμβάνει μια έξυπνη συστοιχία φωτογραφικών μηχανών, ψηφιακό ραντάρ και παθητική ακουστική κάτω από την επιφάνεια. Η Saildrone λέει ότι το Voyager είναι το μονό ερευνητικό USV που μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες χαρτογράφησης πολλαπλών ακτίνων μεγάλης διάρκειας που πληρούν τα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα.

Τα Saildrone USV τροφοδοτούνται κυρίως από αιολική και ηλιακή ενέργεια. Συλλέγουν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, επιτρέποντας σε επιστημονικούς οργανισμούς, κυβερνητικές υπηρεσίες και εμπορικούς εταίρους να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες.

Αυτή η ταξινόμηση από το νηογνώμονα ακολουθεί την προηγούμενη πιστοποίηση του ABS για την αρχική έγκριση για το Voyager και τη μεγαλύτερη πλατφόρμα Surveyor μήκους 20 μέτρων, η οποία βοηθά τους πελάτες να αξιολογήσουν τη σκοπιμότητα των σχεδίων τους.

Με το Voyager πλέον ταξινομημένο, η Saildrone επεκτείνει τις υπηρεσίες παράδοσης δεδομένων για επιστημονικούς οργανισμούς, κυβερνητικούς οργανισμούς και εμπορικούς εταίρους, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των ωκεανών για επιστημονικές, εμπορικές και αμυντικές εφαρμογές παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα