Το πρώτο υπεράκτιο περιπολικό σκάφος!

austal_hssv1
Η Austal παρουσίασε το πρώτο από τα δύο μήκους 72 μέτρων υποστηρικτικά σκάφη υψηλής ταχύτητας (High Speed Support Vessels-HSSV) που κατασκευάστηκαν για το Βασιλικό Ναυτικό του Ομάν (RNO), στις 16 Οκτωβρίου, στο ναυπηγείο της εταιρείας στο Χέντερσον της Δυτικής Αυστραλίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Austal Andrew Bellamy είπε ότι το πρόγραμμα HSSV αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ικανότητα της Austal να παραδίδει ανταγωνιστικές και προσαρμοσμένες αμυντικές λύσεις τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις εξαγωγικές αγορές.

Ο κ Bellamy σχολίασε: “Η παρουσίαση του πρώτου υπεράκτιου περιπολικού σκάφος (Offshore Patrol Vessel-OPV) σε σχήμα HSSV όχι μόνο επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ναυτικών σκαφών της Austal, αλλά αποδεικνύει ακόμα περαιτέρω τη συνοχή μας στην υλοποίηση σημαντικών και πολλαπλών προγραμμάτων ναυτικών σκαφών, εντός του χρονοδιαγράμματος”.

austal_hssv2

Με βάση την δοκιμασμένη πλατφόρμα Expeditionary Fast Transport (EPF), παλαιότερα γνωστή ως Joint High Speed Vessel (JHSV), το HSSV προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες υποστήριξης ναυτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών ελικοπτέρου, της ταχείας ανάπτυξης στρατιωτικού προσωπικού και εμπορευμάτων, τις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και αρωγής και τις αποστολές σε περιπτώσεις καταστροφών.

Η Austal επιβραβεύθηκε με το αξίας 124,9 εκάτ. δολαρίων συμβόλαιο για την μελέτη, την κατασκευή και την ολοκληρωμένη εφοδιαστική υποστήριξη των δύο HSSV το Μάρτιο του 2014 και η κατασκευή ξεκίνησε το Αύγουστο του 2014.

Αυτό το πρώτο HSSV θα καθελκυστεί την επόμενη εβδομάδα, πριν υποβληθεί στις τελικές θαλάσσιες δοκιμασίες πριν από την παράδοση του στον RNO στις αρχές του 2016. Το δεύτερο HSSV είναι υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί αργότερα εντός του 2016.

austal_hssv3

Διαβάστε ακόμα