Το Ρότερνταμ γίνεται το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι που διαχειρίζεται 15 εκατομμύρια teu σε ένα χρόνο

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία λιμένων έπιασε και πέρασε ένα σημαντικό ορόσημο αυτή την εβδομάδα, με το Ρότερνταμ να γίνεται το πρώτο λιμάνι στην ήπειρο που διαχειρίζεται 15 εκατομμύρια teu σε ένα χρόνο.

Την Τετάρτη το ολλανδικό λιμάνι έφτασε να διαχειριστεί το νούμερο 15 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτιο στο έτος, και έγινε το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι που το πέτυχε. Το λιμάνι βρίσκεται επίσης σε καλό δρόμο για ετήσια ανάπτυξη περίπου 8%.

«Το 2022 αναμένουμε ότι η ακραία συμφόρηση στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων του Ρότερνταμ θα συνεχιστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο διεθνής στόλος πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και η χωρητικότητα των τερματικών σταθμών δεν αυξάνονται με ρυθμό ανάλογο της ζήτησης», δήλωσε ο Emile Hoogsteden, εμπορικός διευθυντής στο Port of Rotterdam Authority.

«Η λιμενική αρχή θα συνεχίσει να τονίζει και να ενθαρρύνει τη σημασία της ψηφιοποίησης, της συνεργασίας και της ανταλλαγής δεδομένων για την παροχή καλύτερης απάντησης στην παγκόσμια πίεση στην αλυσίδα εφοδιαστικής – τώρα και στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμα