Το Βανκουβερ εγκαθιστά παροχή ενέργειας από την ακτή για containerships

containership_vancouver_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Η Κυβέρνηση του Καναδά και το Λιμάνι του Βανκούβερ ανακοίνωσαν τη χρηματοδότηση της κατασκευής εγκαταστάσεων παροχής ενέργειας από την ακτή στα containerships των δύο τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού, ένα μετρό που θα μειώσει τις εκπομπές αερίων και το θόρυβο.

Η χρηματοδότηση για τις εγκαταστάσεις ενέργειας από την ακτή για τα containerships έχει ανακοινωθεί από τον Kerry-Lynne D. Findlay, Υπουργό Εθνικού Εισοδήματος του Καναδά και βουλευτή της περιοχής Delta-Richmond East, για λογαριασμό της Lisa Raitt, Υπουργό Μεταφορών και του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου του λιμανιού του Βανκούβερ Robin Silvester.

Επίσης παρόντες για την ανακοίνωση ήταν οι συνέταιροι BC Hydro, Global Container Terminals – διαχειριστές των τερματικών του Deltaport – και η DP World Vancouver, διαχειρίστρια της Vancouver’s Centerm.

Η ενέργεια από την ξηρά μειώνει τις εκπομπές από τα πλοία επιτρέποντας στα πλοία να αντλούν ενέργεια από το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο και ως εκ τούτου να απενεργοποιούν τους βενζινο-κινητήρες τους ενώ βρίσκονται στο λιμάνι. Κάθε σύνδεση πλοίου με την ακτή ισχύς εκτιμάται ότι μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 75 μετρικούς τόνους.

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου είναι 12 εκατομμύρια δολάρια (τα μισά από το “Transport Canada’s Shore Power Technology for Ports Program” και τα άλλα μισά από το Λιμάνι του Βανκούβερ): 4,97 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση τεχνολογίας ενέργειας από την ακτή σε ένα αγκυροβόλιο στο Global Container Terminal’s Deltaport του Delta, B.C, ενώ 7,3 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση αντίστοιχης τεχνολογίας σε ένα αγκυροβόλιο στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του DP World Vancouver’s Centerm Container Centerm στο Βανκούβερ., και για τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στην γειτονική ιδιοκτησία της BC Hydro.

Και οι δύο εγκαταστάσεις αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

δήλωσε ο Findlay. “Ομοσπονδιακές πρωτοβουλίες, όπως η “Shore Power Technology for Ports Program” οχι μόνο θα βοηθήσουν το περιβάλλον και τη βελτίωση της υγείας μας, αλλά επίσης θα βοηθήσουν τον εμπορικό τομέα της British Columbia να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες ανάπτυξης, να αυξήσει τα έσοδα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας”.

Ο Silvester δήλωσε πως “η εγκατάσταση παροχής ενέργειας από την ακτή στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στο Βανκούβερ και το Delta αποτελεί άλλο ένα θετικό βήμα στην εν εξελίξει προσπάθεια για τη μείωση των θαλάσσιων εκπομπών της ναυτιλίας, κάτι που έχει οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα του αέρα του Βανκούβερ. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης του Καναδά, του Λιμανιού του Βανκούβερ, της BC Hydro, της DP World και της Global Container Terminals για να φέρουν εγκαταστάσεις ενέργειας από την ακτή για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι μας”.

Το Λιμάνι του Βανκούβερ ήταν το πρώτο λιμάνι στον Καναδά που εφάρμοσε αυτή την πρακτική για κρουαζιερόπλοια από το 2009, κι έτσι περισσότεροι από 11.000 μετρικοί τόνοι εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχουν αποφευχθεί.

Η χρήση της ενέργειας από την ακτή στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων του Λιμανιού του Βανκούβερ θα μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών του Καναδά, και θα βοηθήσει το Λιμάνι του Βανκούβερ στην επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής Καθαρού Αέρα των Βορειοδυτικών Λιμανιών (Northwest Ports Clean Air Strategy), μια συνεργασία με τα λιμάνια της Τακόμα και του Σιάτλ για την από κοινού μείωση των εκπομπών στην περιοχή. Η ενέργεια από την ακτή θα απαλύνει επίσης τις επιπτώσεις του αναπτυσσόμενου καναδικού εμπορίου στις τοπικές κοινωνίες, μειώνοντας τον σχετικό με τις βοηθητικές μηχανές των containerships που βρίσκονται στο λιμάνι θόρυβο.

Διαβάστε ακόμα