Πειραιάς
24°C

Τουρκία: Νέα παραγγελία για κατασκευή ιστιοφόρου πλοίου από Γαλλική εταιρεία

Δημοσιεύθηκε στις

04/04/2025

από

Η γαλλική Windcoop παρήγγειλε νέο ιστιοφόρο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τα ναυπηγεία RMK Marine στην Τουρκία. Παράδοση το 2027, με το δρομολόγιο Γαλλία–Μαδαγασκάρη.

Η Γαλλική Windcoop, έκανε μια παραγγελία ορόσημο στα Τουρκικά ναυπηγεία της Τούζλας για την κατασκευή ένος ιστιοφόρου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η RMK Marine με έδρα την Τούζλα, η οποία κατασκευάζει επίσης το ιστιοφόρο πλοίο Neoliner Origin roro, θα κατασκευάσει ένα νέας τεχνολογίας ιστιοφόρο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το πλοίο μήκους 91,3 μέτρων, αναμένεται να κοστίσει 28,5 εκατομμύρια ευρώ, θα έχει μεταφορική ικανότητα 210 teu, ενώ θα διαθέτει 40 υποδοχές ρεύματος για ψυγεία.

Το πλοίο θα κινείται με την βοήθει 3 πανιών και θα έχει μέση ταχύτητα εννέα κόμβων όταν παραδοθεί τον Μάιο του 2027, όπου και θα ξεκινήσει ένα δρομολόγιο μεταξύ Γαλλίας και Μαδαγασκάρης. Σε ήρεμες συνθήκες, ένας κινητήρας ντίζελ MGO θα αναλάβει τη πρόωση του.

Για όσους επιθυμούν μια περιπέτεια στη θάλασσα, το πλοίο θα προσφέρει την δυνατότητα μεταφοράς και επιβατών.

«Το πλοίο θα μπορεί να φιλοξενήσει 12 επιβάτες που θα ζουν με τους ρυθμούς του πληρώματος. Δεν προσφέρουμε κρουαζιέρα πολυτελείας, αλλά την ευκαιρία να ταξιδέψουμε άνετα με τον άνεμο και να απολαύσετε μια εξαιρετική εμπειρία σε ένα από τα πρώτα αιολικά φορτηγά πλοία», αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Η Γαλλία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ανάπτυξη νέων πλοίων με αιολική πρόωση τα τελευταία χρόνια.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
24°C