Τούρκικο φορτηγό πλοίο κρατείται στην Ουκρανία

kanton_

Ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο έχει κατασχεθεί από τις ουκρανικές αρχές για το γεγονός ότι είχε καταπλεύσει σε λιμάνια της Κριμαίας παραβιάζοντας έτσι τις κυρώσεις που έχουνε επιβληθεί στα λιμάνια της περιοχής.

Στον πλοίαρχο του πλοίου έχει απαγορευθεί ο απόπλους και το 12μελές πλήρωμα βρίσκεται επί του πλοίου, που αυτή τη στιγμή κρατείται στο ουκρανικό λιμάνι της Kherson, όπως επιβεβαιώνεται και από τα τελευταία στοιχεία της Marine Traffic.

Το Reuters παραθέτει τα λόγια τοπικών εισαγγελέων ότι το πλήρωμα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη.

Η Κριμαία επίσημα προσαρτήθηκε στη Ρωσία το Μάιο του περασμένου έτους. Σύντομα μετά από αυτό, η Ουκρανία επέβαλε απαγόρευση στην ανταπόκριση με λιμάνια της Κριμαίας τον Ιούλιο.

Το φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου τέθηκε υπό κράτηση στο Kherson της Ουκρανίας, στις 4 Μαρτίου, μετά από μια λιμενική έρευνα που βρήκε μια σειρά από ελλείψεις που οδήγησαν στην συνεπαγόμενη κράτηση και κατάσχεση εγγράφων του πλοίου.

Το πλοίο πιστεύεται ότι έχει προσεγγίσει λιμάνια της Κριμαία πολλές φορές χωρίς την άδεια των ουκρανικών αρχών, μετατρέποντας το σε υπεύθυνο για βαριά χρηματική ποινή ή κατάσχεση.

Ωστόσο, το κατασκευασμένο το 2006 Kanton, που ανήκει στη Master Shipping Ltd, κατέπλευσε στην Σεβαστούπολη για να πάρει ένα φορτίο ζωοτροφών από κριθάρι, τον Ιούνιο του 2014 σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters από τον ιδιοκτήτη.

Η Master Shipping δήλωσε στο Reuters ότι ο κατάπλους του πλοίου έγινε πριν από την απαγόρευση και ότι στο πλοίο στη συνέχεια δόθηκε γραπτή άδεια να εισέλθει σε άλλα λιμάνια, οπότε κρίνει ότι η κατάσχεση δεν έχει νομική ισχύ.

Διαβάστε ακόμα