Τραγωδία με το πλοίο που κόπηκε στα δυο- 12 έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί και δεκάδες ακόμη αγνοούνται

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, 12 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μετά το τραγικό ναυάγιο στη νότια Κινεζική θάλασσα το Σαββατοκύριακο.

Το ναυάγιο άφησε συνολικά 30 ανθρώπους να αγνοούνται, διευκρίνισαν οι κινεζικές αρχές τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες μέρες αφότου το σκάφος ενώ βρισκόταν 160 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ, υπέστη σημαντικές ζημιές και έσπασε σε δύο κομμάτια στη μέση ενός τυφώνα!

Το δραματικό βίντεο που κοινοποιήθηκε από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ δείχνει ξεκάθαρα ένα άτομο να μεταφέρεται στο ελικόπτερο καθώς ισχυρά κύματα συνέχιζαν να χτυπούν με μανία το κατάστρωμα του ημιβυθισμένου πλοίου.

Ο τυφώνας Chaba προήλθε από την κεντρική νότια κινεζική θάλασσα και το απόγευμα του Σαββάτου χτύπησε στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ στη Νότια Κίνα.

Οι διασώστες στο Χονγκ Κονγκ ειδοποιήθηκαν αμέσως για το συμβάν στις 07:25 τοπική ώρα. Κατάφεραν να βρουν το πλοίο στο κέντρο του τυφώνα Chaba, όπου οι κακές καιρικές συνθήκες έκαναν την επιχείρηση διάσωσης ακόμη πιο επικίνδυνη και δύσκολη.

Επί του παρόντος, 246 σκάφη, 498 αλιευτικά και επτά αεροπλάνα έχουν αποσταλεί για να αναζητήσουν τους υπόλοιπους αγνοούμενους, σύμφωνα με τη δήλωση της Δευτέρας

Διαβάστε ακόμα