Τρεις θάνατοι από φωτιά σε κρουαζιερόπλοιο

insignia_fire_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένα μέλος του πληρώματος και δύο εξωτερικοί συνεργάτες σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στο μηχανοστάσιο του κρουαζιερόπλοιου πολυτελείας Insignia.

Το πλοίο, που ανήκει στην Oceania Cruises ήταν αγκυροβολημένο στο Port Castries του St. Lucia, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της Oceania, τα τρία μέλη του πληρώματος και δύο εξωτερικοί συνεργάτες εργάζονταν στο μηχανοστάσιο, όταν ξέσπασε η φωτιά. Όλοι τους μετεφέρθησαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία από παρατεταμένη εισπνοή καπνού και εγκαύματα, ωστόσο, για τρεις από αυτούς τα τραύματα αποδείχθηκαν μοιραία.

Ένας 42χρονος άνδρας είναι επίσης υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την εισπνοή καπνού, σύμφωνα με πληροφορίες από το St. Lucia News Online.

Στο δελτίο τύπου του κρουαζιερόπλοιου αναφέρεται ότι η φωτιά περιορίστηκε στο μηχανοστάσιο και πως το σύνολο των 600 επιβατών είναι ασφαλείς και έχουν απομακρυνθεί από το πλοίο.

Το υπόλοιπο της δεκαήμερης κρουαζιέρας ακυρώθηκε και οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε προσωρινά καταλύματα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν “επιστροφή χρημάτων στο 100% και 50% πίστωση για μια μελλοντικό ταξίδι με την Oceania Cruises.

Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στο λιμάνι της Castries, έως ότου ο κινητήρας επισκευαστεί, γράφει το St. Lucia News Online.

Μια έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το κρουαζιερόπλοιο αποχώρησε από το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο στις 7 Δεκεμβρίου και είχε προγραμματιστεί για άφιξη στο Μαϊάμι στις 17 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα