Υπό την επίβλεψη του νηογνώμονα ABS, το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο

Υπό την επίβλεψη του νηογνώμονα American Bureau of Shipping (ABS), το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, που κατασκευάστηκε στην Κίνα από την China State Shipbuilding Corporation.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα πραγματοποιεί ταξίδια από την Ασία προς την Ευρώπη.

Το γιγάντιο πλοίο έχει μεταφορική ικανότητα 24.000 TEU. Σχεδιασμένο από την Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group, το Ever Alot έχει μήκος 399,99 μέτρα και πλάτος 61,5 μέτρα. Το μήκος του είναι μεγαλύτερο από τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Τα διαμερίσματα ύψους 33,3 μέτρων μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 24.000 γεμάτα εμπορευματοκιβώτια τυπικού μεγέθους, το βάρος των οποίων θα είναι περίπου 240.000 τόνους φορτίου.

Τα κοντέινερ μπορούν να φτάσουν σε ύψος ίσο με ένα κτήριο 22 ορόφων, γεγονός που δείχνει την τεράστια μεταφορική ικανότητα του πλοίου.

Σύμφωνα με τους ναυπηγούς, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διαθέτει την «τεχνολογία υδροδυναμικής βελτιστοποίησης» που του επιτρέπει να πλέει ομαλά στο νερό όταν είναι φορτωμένο, χωρίς να επηρεάζεται η ταχύτητα του.

Το ενσωματωμένο σύστημα μείωσης οπισθέλκουσας φυσαλίδων και η γεννήτρια άξονα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές άνθρακα κατά 3 έως 4%.

Η παράδοση του Ever Lot απεικονίζει τις ταχέως εξελισσόμενες τεχνικές στην ναυπηγική της Κίνας, που τροφοδοτούνται από τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή τεχνολογική έρευνα στη χώρα.

Η Hudong-Zhonghua έχει ναυπηγήσει πάνω από 70 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο παρελθόν και επί του παρόντος πραγματοποιεί την κατασκευή 9 πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 24.000 TEU.

Διαβάστε ακόμα