“Βαφτίστηκε” το κρουαζιερόπλοιο Viking Star

viking_ocean_cruises_

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Viking Ocean Cruises’s, το χωρητικότητας 930 επιβατών Viking Star πέρασε την τελετή της “βάφτισης”, την πρώτη φορά δηλαδή που η τελευταία μεγάλη κατασκευή-ορόσημο της εταιρείας αγγίζει το νερό.

Η παραδοσιακή τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στο ναυπηγείο της Fincantieri στη Marghera, έξω από τη Βενετία (Ιταλία). Με συνολικά τρία αδελφά πλοία υπό κατασκευή, το Viking Star θα είναι το πρώτο που θα κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2015 με το παρθενικό ταξίδι του στη Σκανδιναβία και τη Βαλτική, για να ακολουθήσει η Δυτική και η Ανατολική Μεσόγειος.

“Σήμερα είναι μια ημέρα περηφάνιας για όλη την οικογένεια της Viking, καθώς είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή για τις υπερωκεάνιες κρουαζιέρες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Viking Cruises Torstein Hagen, κατά την τελετή.

Σύμφωνα με την ιταλική ναυπηγική παράδοση, η τελετή της “βάπτισης” (float out) ενός πλοίου είναι σημαντική, διότι αυτό σημαίνει ότι το πλοίο κινείται προς το τελικό στάδιο της κατασκευής. Η “βάπτιση” του Viking Star ξεκίνησε περίπου στις 10.30 π.μ. τοπική ώρα, όταν μια “νονά” (madrina) έκοψε ένα κορδόνι επιτρέποντας στο νερό να αρχίσει να ρέει στην αποβάθρα κατασκευής του πλοίου.

Μετά από μια διαδικασία δύο ημερών, οπότε και το Viking Star θα είναι σε θέση να επιπλέει, θα μετακινηθεί σε μια κοντινή αποβάθρα για την τελική κατασκευή και την διακόσμηση των εσωτερικών χώρων.

Διαβάστε ακόμα