Βάσεις 2023: Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι, τις βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης, οι υποψήφιοι που είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Δείτε τις βάσεις εισαγωγής είναι εδώ.

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η ανακοίνωση των βάσεων συνοδεύεται πάντα από ανάμεικτα συναισθήματα και ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση.

Μια αξιοκρατική και διαφανής διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων, ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει και ένα ακόμα μεγαλύτερο ανοίγει.

Μπορεί οι προβλέψεις να επιβεβαιώθηκαν και οι προσδοκίες να ικανοποιήθηκαν, μπορεί οι στόχοι να επιτεύχθηκαν μερικώς, μπορεί οι εναλλακτικές διαδρομές να αποτελούν το νέο σχέδιο, μπορεί η επιτυχία να μην ήρθε μέσα από αυτή την διαγωνιστική διαδικασία, η προσπάθεια όμως συνεχίζεται με το επόμενο βήμα και όλες οι διαδρομές είναι ανοικτές μπροστά σας.

Το σίγουρο είναι ότι όποια και αν είναι η έκβαση, όπως και αν οι παράμετροι διαμόρφωσαν την επιλογή, όπως και αν βαθμοί και προτιμήσεις διαμόρφωσαν τις βάσεις, όπως και αν οι βάσεις καθόρισαν την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στην επαγγελματική κατάρτιση, αυτή η εμπειρία αποτελεί ήδη ένα σημαντικό κεκτημένο για όλες και όλους που δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό για να πετύχετε τους στόχους σας.

Σας εκτιμώ και σας συγχαίρω για την προσπάθεια και για το αποτέλεσμα και σας εύχομαι καλή αρχή στο νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον, καλή συνέχεια στα εμπνευσμένα σχέδιά σας και δημιουργική εξέλιξη στους τομείς επιλογής σας.

Στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στις οικογένειες, στους φίλους, που στήριξαν τα παιδιά σε αυτή τους την πορεία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί ο ρόλος σας ήταν σημαντικός και τον τιμήσατε. Η νέα γενιά δικαιούται κάθε ευκαιρία, δυνατή προοπτική, φωτεινό ορίζοντα και ακούραστους συνοδοιπόρους!

Διαβάστε ακόμα