Βάζει στην άκρη 150 εκατομμύρια η Top Ships

euaggelos_pistolis_top_ships_

Η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη θέτει τα θεμέλια για την περαιτέρω αύξηση μετοχικού κεφάλαια με την κατάθεση κεφαλαίου (shelf registration) 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εισηγμένη στο Nasdaq Top Ships υπέβαλλε τη δημόσια προσφορά μικτών τίτλων μόλις δύο εβδομάδες μετά από την ολοκλήρωση ενός εράνου που της επέφερε κέρδη 20 εκατομμυρίων δολαρίων με προοπτική την χρηματοδότηση των υφιστάμενων παραγγελιών της σε νέα πλοία.

Ο Πιστιόλης αναφέρει ότι αυτή η κατάθεση έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία ψάχνει ευκαιρίες επέκτασης στην αγορά.

Εξηγεί ότι, ενώ δεν υπάρχει κάποια εξασφαλισμένη συμφωνία στον ορίζοντα είναι ακόμη η κατάθεση αυτή υποδεικνύει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε θέση να ανοιχθεί όταν εντοπίσει τις κατάλληλες ευκαιρίες.

Η Top είναι βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στην αγορά μετά την πώληση του προηγούμενου στόλο της στην AMCI Poseidon, συμφερόντων Σταμάτη Μόλαρη.

Την περασμένη εβδομάδα παρέλαβε το πρώτο από τα έξι δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων που έχουν αγοραστεί από μια από τις ιδιωτικές εταιρείες του Πιστιόλης.

Το χωρητικότητας 50.000 dwt ESHIPS Taweelah παρελήφθη μαζί με μια διετή σύμβαση με την ESHIPS αξίας 16.000 δολαρίων την ημέρα. Μια επιλογή για επέκταση στα τρία έτη δίνεται στην τιμή των 17.250 δολαρίων ημερησίως.

Η ελληνική εταιρεία περιμένει να παραλάβει άλλα πέντε eco MRs μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2015 και του τρίτου τριμήνου του 2016.

Ο Πιστιόλης έχει δηλώσει ότι ο στόχος της Top Ships είναι να διατηρήσει την θέση της στην αγορά ως ιδιοκτήτης φιλικών προς το περιβάλλον δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων.

Προσθέτει ότι τα MR δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων αποτελούν ιδιαίτερης σημασίας περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, λόγω της ευελιξίας τους και της ικανότητα τους να δραστηριοποιηθούν στις πιο “αδύναμες” αγορές.

Διαβάστε ακόμα