ΒΙΝΤΕΟ: 8 μέλη του πληρώματος που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε φορτηγό πλοίο ζητάνε απεγνωσμένα βοήθεια

Οκτώ μέλη του πληρώματος από την Ινδονησία, τα οποία έχουν εγκλωβιστεί στο πλοίο τους εδώ και σχεδόν έξι μήνες χωρίς να πληρώνονται στο λιμάνι του Kaohsiung, ζητούν βοήθεια για να επιστρέψουν στις οικογένειες τους, σύμφωνα έναν ιερέα της περιοχής την Τρίτη.

Οι ναυτικοί δεν μπόρεσαν να φύγουν από το φορτηγό πλοίο από τότε που ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Kaohsiung στις 23 Φεβρουαρίου 2022, μετά το μπλακ αουτ που υπέστη λίγες μέρες νωρίτερα και ενώ βρισκόταν κοντά στα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν.

Το 1.395 τόνων πλοίο μήκους 74 μέτρων φέρεται να είναι φορτηγό πλοίο νηολογημένο στο Τόγκο. Ανήκει σε εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Προσωρινό Πιστοποιητικών εθνικότητας του πλοίου.

Εκτός από το ότι δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους από τον Φεβρουάριο, οι ναυτικοί δεν επιτρέπεται να φύγουν από το πλοίο λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων για τον Covid και τους κανόνες προστασίας των συνόρων, ανέφερε ο Guntur, προσθέτοντας επιπλέον ότι έχει επηρεαστεί η ψυχική τους υγεία.

Είπε επίσης ότι αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι τα μέλη του πληρώματος πέφτουν σε κατάθλιψη. Ο καπετάνιος του πλοίου ανέφερε το ίδιο και ρώτησε τι μπορούσε να κάνει.

Ο καπετάνιος Φαουζάν Σαλιχίν, ενημέρωσε το CNA με μήνυμα του ότι αυτός και τα μέλη του πληρώματος του χρειάζονται βοήθεια για να επιστρέψουν στις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ινδονησία.

Θα καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες για να προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τον πλοιοκτήτη, ώστε ένα νέο πλήρωμα να σταλεί στην Ταϊβάν και το πρωτότυπο να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενημέρωσε το γραφείο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου ήταν μέχρι τώρα μη συμμορφούμενη και μη συνεργάσιμη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλήρωμα να μην μπορεί να επιστρέψει στα σπίτια του, τόνισε το γραφείο.

Εάν ο η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου συνεχίσει να αγνοεί τέτοια αιτήματα, το Ναυτιλιακό και Λιμενικό Γραφείο θα πραγματοποιήσει συνάντηση κατά το πρώτο εξάμηνο του Αυγούστου 2022 με τη Διεθνή υπηρεσία Λιμένων της Ταϊβάν, την Εθνική Υπηρεσία Μετανάστευσης και το Γραφείο Αντιπροσωπείας της Ινδονησίας με έδρα την Ταϊπέι για να συζητήσουν τον τρόπο ώστε να επιτραπεί στους ναυτικούς να γυρίσουν στα σπίτια τους, ανέφερε το γραφείο.

Διαβάστε ακόμα