«Βουτιά» στην Ιστορία: Κυκλοφόρησε σπάνιο βίντεο από την πρώτη κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού το 1986!

Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο από την πρώτη κατάδυση το1986 στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Το υλικό αυτό, το οποίο περιλαμβάνει υλικό που δεν έχει δει ποτέ κανείς, παραχωρήθηκε από το Woods Hole Oceanographic Institution, την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της τεχνολογίας απεικόνισης που επέτρεψε στους ανθρώπους να δουν το ναυάγιο σχεδόν 75 χρόνια μετά τη βύθισή του 2,4 μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον Ατλαντικό ωκεανό.

Το βίντεο, το οποίο διαρκεί περισσότερα από 80 λεπτά, καταγράφει τα σημαντικά επιτεύγματα της αποστολής με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Μπάλαρντ. Η εξερέυνηση του 1986 σηματοδότησε την πρώτη φορά, από τότε που ο Τιτανικός βυθίστηκε στον παγωμένο Βόρειο Ατλαντικό, που ανθρώπινα μάτια είδαν και πάλι το γιγάντιο υπερωκεάνιο.

Ο Τιτανικός βρήκε την τραγική του μοίρα στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας προς τη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 1912, με περίπου 1.500 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Το υλικό αυτό κυκλοφορεί με αφορμή την 25η επέτειο από την κυκλοφορία της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας “Τιτανικός”. Η δημοσιοποίηση αυτού του βίντεο έχει προκαλέσει νέο ενδιαφέρον για τον Τιτανικό, ένα πλοίο που για πολύ καιρό γοήτευε τη φαντασία του κοινού.

Παρέχοντας μια σπάνια ματιά στο παρελθόν του Τιτανικού, το υλικό προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για αυτό το ιστορικό γεγονός και τον διαρκή αντίκτυπό του.

Διαβάστε ακόμα