ΒΙΝΤΕΟ: Ελικόπτερο της ακτοφυλακής παραλίγο να συντριβεί στη θάλασσα κατά τη διάρκεια διάσωσης σε κρουαζιερόπλοιο!

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα τους ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής να κατεβαίνει επικίνδυνα κοντά στη θάλασσα κατά την διάρκεια μιας τρομακτικής επιχείρησης διάσωσης σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Το κρουαζιερόπλοιο Carnival Dream ενημέρωσε την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και ζήτησε βοήθεια όταν ένας 76χρονος επιβάτης εμφάνισε συμπτώματα καρδιακής προσβολής στις 29 Απριλίου περίπου στις 4:30 π.μ., σύμφωνα με δελτίο τύπου της 30ης Απριλίου.

Ένα ελικόπτερο Jayhawk διένυσε περίπου 300 μίλια για να φτάσει στο πλοίο το οποιο βρισκόταν στα ανοιχτά των ακτών της Αλαμπάμα.

Το ελικόπτερο της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ παραλίγο να πέσει στη θάλασσα την στιγμή που προσπαθούσε να παραλάβει τον επιβάτη, αφού στο σημείο επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές.

Καθώς βρισκόταν στο αέρα, χτυπήθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα και σύντομα οι πιλότοι πάλεψαν ενάντια στη δυνατή βροχή και τους ισχυρούς ανέμους.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, το ελικόπτερο φαίνεται να παλεύει με τον ισχυρό άνεμο πάνω από το πλοίο καθώς οι επιβάτες στέκονταν στα μπαλκόνια για να έχουν καλύτερη θέα της όλης επιχείρησης.

Ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok δείχνει το ελικόπτερο να δυσκολεύεται να παραμείνει στον αέρα. Σε μια τρομακτική στιγμή, το αεροσκάφος ξαφνικά κατεβαίνει επικίνδυνα προς τα κύματα.

Μέσω της εξαιρετικής διαχείρισης κινδύνου σε πραγματικό χρόνο και της εξαιρετικής πλοήγησης, τα μέλη του πληρώματος μπόρεσαν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του ελικόπτερο και εν τέλη να προσγειωθούν με ασφάλεια στον αεροπορικό σταθμό χωρίς κανένα περιστατικό.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Διαβάστε ακόμα