Βίντεο: Φορτηγό πλοίο εμβόλισε αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν πάνω στη πορεία του!

Το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή που ένα ινδονησιακό φορτηγό πλοίο εμβόλισε ένα αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν ακριβώς πάνω στην πορεία του.

Σύμφωνα με τις αναφορές, στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν 15 μέλη του πληρώματος τη στιγμή της σύγκρουσης, αλλά από θαύμα επέζησαν όλοι πηδώντας στη θάλασσα!

«Υπήρξε ένα θαλάσσιο ατύχημα μεταξύ του φορτηγού πλοίου και του αλιευτικού που προκάλεσε τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας του Νοτίου Σουλαουέζι Kombes Komang Suartana στα τοπικά μέσα, επιβεβαιώνοντας έτσι την αυθεντικότητα του βίντεο.

Η μηχανή του αλιευτικού σκάφους φέρεται να υπέστη ζημία ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα, και άλλα δύο σκάφη που εργάζονταν στην ίδια περιοχή ρυμουλκούσαν το αλιευτικό πίσω στην ακτή.

Τα σκάφη που ρυμουλκούσαν το αλιευτικό απομακρύνθηκαν από την πορεία του πλοίου μόλις το αντιλήφθηκαν, και την ίδια στιγμή ακούγονται στο βίντεο άνθρωποι να ουρλιάζουν καθώς πλησιάζει το φορτηγό πλοίο.

Ένα από τα σκάφη που βοηθούσε στην ρυμούλκηση, ανέφερε ότι προσπάθησε να καλέσει το πλοίο που πλησίαζε στο VHF, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Το 95 μέτρων KM Lintas Damani 5, που κατασκευάστηκε στην Κίνα το 2000, φαίνεται να πλησιάζει το αλιευτικό σκάφος να το εμβολίζει και να το παίρνει κάτω από τη «μπάλα» του. Το φορτηγό σταματάει τελικά αφού διέλυσε πρώτα το αλιευτικό σκάφος

Το ατύχημα συνέβη κοντά στην περιοχή του Νότιου Σουλαουέζι στη δυτική Ινδονησία. Τα σκάφη βρίσκονταν κοντά στο νότιο άκρο του στενού Μακασσάρ.

Οι αρχές ανέφεραν ότι πιστεύουν ότι ήταν ατύχημα και ότι το φορτηγό πλοίο δεν έφταιγε!!!

Διαβάστε ακόμα